UEFA Cup tegenstander IK Start uitgeschakeld in Noorse Beker

Waar Ajax woensdagavond wel de volgende ronde van het Nederlandse bekertoernooi haalde, strandde IK Start in de halve finale van de Noorse cupstrijd. De Europese tegenstander van Ajax verloor na verlenging met 3-2 van Fredrikstad.

IK Start kwam na tien minuten nog wel op voorsprong maar thuisploeg Fredrikstad nam daarna het heft in handen in boog de achterstand om in een voordelige marge. De drie minuten blessuretijd verliepen bijzonder hectisch. Eerst kreeg doelman Rune Nilssen een rode kaart nadat hij een speler van Fredrikstad de doorgang had belet en omdat Start al drie wissels had toegepast, moest verdediger Steinar Pedersen de keepershandschoenen aantrekken. Vervolgens slaagde de van de Faeröer-eilanden afkomstige spits Tódi Jønsson erin alsnog de 2-2 te maken, met een verlenging als gevolg.

Na negen minuten in het toegevoegde halfuur viel het beslissende doelpunt, Raio Piiroja was de maker. Een rode kaart voor Fredrikstad-speler Hermanni Vuorinen ten spijt kon Start in de resterende speeltijd niet meer langszij komen. Ajax speelt op woensdag 27 september de return tegen IK Start. In Noorwegen wonnen de Amsterdammers de eerste wedstrijd met 5-2.