Voorselectie Oranje telt zes Ajacieden

Marco van Basten heeft de voorlopige selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië bekend gemaakt. In deze voorselectie ditmaal zes Ajacieden; Maarten Stekelenburg, Urby Emanuelson, John Heitinga, Wesley Sneijder, Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar. Of de zes Ajacieden ook in de laatste schifting overleven, zal op vrijdag 29 september blijken. Dan wordt de definitieve spelersgroep bekendgemaakt. Oranje neemt het op zaterdag 7 oktober in Sofia op tegen Bulgarije. Vier dagen later, op woensdag 11 oktober, speelt de ploeg van bondscoach Marco van Basten tegen Albanië in de Amsterdam ArenA. De duels maken deel uit van de kwalificatiecyclus voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

De complete voorselectie:

Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Edwin van der Sar (Manchester United).

Verdediging:
Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler en Kew Jaliens (beiden AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), André Ooijer (Blackburn Rovers), Khalid Boulahrouz (Chelsea) en Joris Mathijsen (HSV).

Middenveld:
Wesley Sneijder (Ajax), Stijn Schaars en Demy de Zeeuw (beiden AZ), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic),

Aanval:
Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Dirk Kuyt (Liverpool) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Related posts