Voorbeschouwing Jong RKC-Ajax
Ten Cate geeft enkele vaste waarden, waaronder Stam, rust

Vanavond speelt Ajax in Waalwijk voor de KNVB Beker tegen Jong RKC Waalwijk. Jaap Stam zal niet meedoen met de Amsterdammers. De routinier krijgt rust van trainer Henk ten Cate, nadat hij klachten had over lichte pijn in de kniëen en enkels. Komend weekend speelt Ajax in eigen huis tegen NEC Nijmegen en om te voorkomen dat Stam in dat duel ontbreekt, wordt hij vanvond uit voorzorg aan de kant gehouden. Ook enkele andere vaste waarden zullen vanavond niet in actie komen, Hennie Spijkerman, de assistent van Henk ten Cate, sprak gisteren met de pers, maar hij wilde niet laten weten welke spelers er aan de kant zouden blijven.

Onderschatting
Dit soort duels zijn voor Ajax verplichte nummers en omdat de jongelingen van RKC niets te verliezen hebben moet Ajax waken voor onderschatting. Ten Cate zal zijn spelers vooraf daarvoor goed waarschuwen maar de coach zelf benadert de tegenstander zelf ook niet als volwaardig, anders had hij namelijk niet een aantal basisspelers, waaronder Jaap Stam, rust gegund voor het duel in de Waalwijkse fietsenstalling. Michael Krohn-Dehli is opvallend genoeg niet een van de spelers die zijn kans krijgt tegen de club waar hij de afgelopen twee seizoenen op huurbasis speelde. Hij kreeg dinsdag, na zijn debuut in de hoofdmacht in de uitwedstrijd tegen Roda JC (2-0 verlies), te horen dat hij voor het bekerduel niet tot de selectie behoort. ,,Ik heb gisteravond met Jong Ajax tegen Jong Stormvogels/Telstar gespeeld. Misschien heeft dat ermee te maken”, vraagt Krohn-Dehli zich af op de website van Ajax. ,,Desondanks hoop je er opnieuw bij te zijn. Het is ook vreemd als ik niet teleurgesteld zou zijn. Ik zit liever op de bank in het RKC-stadion dan thuis op de bank. Wat ik de komende weken zelf kan doen, is duidelijk. Keihard knokken.”

Minuten maken
De 23-jarige Deen heeft zich erover verbaasd dat Ajax hem afgelopen zomer terug naar Amsterdam haalde na twee seizoenen bij RKC Waalwijk. “Bij RKC heb ik vooral het eerste seizoen goed gepresteerd. Vooral van oude rotten als Alfred Schreuder en Marc van Hintum heb ik veel geleerd. Maar eerlijk gezegd had ik nooit verwacht zo snel terug te keren bij Ajax. Al liet de club me bij mijn vertrek wel weten dat ze me zouden blijven volgen. Ik wil nu er zo snel mogelijk helemaal bij gaan horen. In elk geval wekelijks deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Hopelijk laat dat niet lang op zich wachten.” De multifunctionele Ajacied wil zich focussen op de positie van rechtshalf. Ook met een andere plek in het elftal neemt hij uiteraard genoegen. Krohn-Dehli: “Wie ben ik om nee te zeggen tegen een andere plek? Heel eerlijk gezegd maakt het me niet uit waar ik speel. Als ik mijn minuten maar maak.”

Live op Talpa en internet
Het duel, dat om 20.15u vanavond begint zal in schakelvorm, met het duel van PSV tegen Kozakken Boys, te zien zijn. Van PSV Kozakken Boys zie je de eerst 15 minuten daarna zal er worden overgeschakeld naar AJAX. Je kunt Ajax ook via www.dewedstrijden.tv bekijken voor €2.95. De KNVB heeft scheidsrechter Pol van Boekel aangewezen als scheidsrechter voor het bekerduel. Hij wordt bijgestaan door de assistenten Angelo Boonman en Wim van der Zanden.

Uitgebreid (foto)verslag
Zoals inmiddels van ons bekend, zullen we ook van het duel van vanavond een uitgebreid (foto)verslag na afloop op deze site zetten!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt uiteraard gezien als favoriet voor de winst in de uitwedstrijd tegen Jong RKC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,08 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 7,5 keer en voor een zege van Jong RKC maar liefst 15 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,08=16,20 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts