Ongeinspireerd Ajax toch nog ruim langs Jong RKC: 2-5 (Incl. fotoverslag)

Ajax heeft zich, zonder ook maar een moment te overtuigen, door een 2-5 overwinning op Jong RKC geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. Ajax kwam in Waalwijk na twee minuten al verrassend op een 1-0 achterstand; Grygera maakte bij een hoge voorzet onnodig en opzichtig hands: Penalty: 1-0. Ook daarna leek Ajax niet echt wakker geschrokken. Natuurlijk was er een veldoverwicht maar passes waren slordig en het tempo lag veel te laag. De keeper va RKC Waalwijk, notabene normaal uitkomend voor de A1 hield tot dan vrij eenvoudig sand.

Pas na 20 minuten kwam Ajax op gelijke hoogte en vervolgens bouwde men langzaam de score uit al moest men wel nog een tegentreffer incasseren: 2-5. Rosenberg (2), Huntelaar, Maduro en Perez waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Geschaamd en gepaste maatregelen
Na afloop wilde Henk Ten Cate geen commentaar geven over het spel van Ajax. De Ajax coach liet weten zich tijdens de gehele wedstrijd geschaamd te hebben voor het vertoonde spel van zijn elftal. ,,We gaan gepaste maatregelen nemen” aldus de Ajax coach. Welke dat zijn, gaf hij niet aan. Wel liet hij nog weten dat hij het vooral zijn wisselspelers verwijt die nu de kans kregen om zich te bewijzen. “De spelers die normaal niet spelen, hebben na dit optreden niets meer te vertellen.”

Jong RKC-Ajax 2-5 (1-2)
2. Vink (pen) 1-0
21. Rosenberg 1-1
29. Maduro 1-2