Ajax onderuit in Kerkrade: 2-0 Inclusief fotoverslag

Ajax is zondagmiddag tegen de eerste competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. Op bezoek bij Roda JC dolven de Amsterdammers met 2-0 terecht het onderspit. Ajax speelde vanaf de aftrap veel te slap en de tegenstanders troefden de Amsterdammers op bijna alle punten af. Davy de Fauw opende in de eerste helft de score, waarna Andres Oper in de 65e minuut met de tweede Limburgse treffer het duel besliste: 2-0


Aankomst bij het Parkstad Stadion


Begroetingen bij de warming-up


De sfeermachines draaien op volle toeren
De 1-0 ligt er al snel in
Ten Cate ziet dat het totaal niet loopt aan Ajax-zijde


Ook Feyenoord weer onderuit


Ja, jullie ook bedankt!


Het afscheidscommitee

Henk ten Cate roept het bijna elke dag. Je bent pas beter dan de tegenstander wanneer je minimaal net zoveel arbeid levert. De oefenmeester constateerde zondag op bezoek bij Roda JC opnieuw dat zijn boodschap voorlopig aan dovemansoren is gericht. Een lamlendig Ajax liet zich gewillig naar de eerste nederlaag (2-0) van de competitie spelen.

Terechte nederlaag
„We hebben verdiend verloren”, analyseerde trainer Henk ten Cate na afloop van de wedstrijd. „We hebben ons op alle fronten laten aftroeven. We leverden geen strijd en kregen nauwelijks kansen. We moesten het hebben van een paar afstandsschoten. Dan moet je een beetje geluk hebben. Maar geluk moet je ook afdwingen. Dat hebben we niet gedaan. We verdienden hier helemaal niets. We hebben lijdzaam toe staan kijken hoe we naar een nederlaag werden gespeeld. Dat is een kwalijke zaak.”

De winnende trainer Huub Stevens constateerde eveneens dat zijn ploeg veel meer strijd leverde. „We hebben voor dit resultaat gevochten. We hebben er alles aan gedaan. Ik moet mijn spelers een enorm compliment maken. Wij hebben een maximaal niveau gehaald. Bij Ajax was dat zeker niet het geval”.

Roda JC-Ajax 2-0 (1-0)
9. De Fauw 1-0
65. Oper 2-0

Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Toeschouwers: 15000
Kaarten: Geel: Stam, Gabri, Huntelaar en Lindenbergh (Ajax), Bodor (Roda)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga (’75 Perez), Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri (’64 Krohn-Dehli), Roger (’46 Lindenbergh), Sneijder, Rosales, Huntelaar, Babel

Opstelling Roda JC:
Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien, Meeuwis, Bodor (’71 Lachambre), Vandamme, Oper, Ramzi

Met dank aan Ajaxpride voor het fotowerk!

Related posts