Voorbeschouwing Roda JC-Ajax
Ajax met vrijwel fitte selectie naar Kerkrade, duel live via Internet

Ajax kan zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Ook Hedewiges Maduro lijkt ‘gewoon’ te kunnen spelen. Ajax-coach Henk ten Cate was al van plan om Maduro tegen IK Start al te laten spelen. ,,Roger viel mij tegen door zijn povere spel, en ik wilde Maduro voor hem in de plaats brengen. Maar op dat moment gaf John Heitinga aan dat hij niet verder kon in verband met maagklachten. Daardoor moest ik hém vervangen en bleef Hedewiges langs de kant. Roger speelde overigens wel beter in de laatste 20 minuten van de wedstrijd”, aldus de toelichting van Ten Cate.

Gabri, Edgar Manucharyan, Zdenek Grygera en Kenneth Perez werkten wel een lichte training af op vrijdag, de dag na de wedstrijd tegen Ik Start. Dit onder leiding van fysiotherapeut Frank van Deursen. Alleen Kenneth Perez en Nicolai Mitea ontbreken waarschijnlijk tegen Roda. Perez miste het duel met IK Start overigens door rugklachten. Het is niet bekend of hij tegen Roda JC wel in actie kan komen. Mitea is op de goede weg terug maar heeft nog enkele weken nodig. De wedstrijd morgenmiddag staat onder leiding van de Belg Frank de Bleeckere.

Roda JC behaalde tot op heden zeven punten 3 wedstrijden en staat daarmee op een verdienstelijke 4e plaats. De eerste wedstrijd werd nog gelijk gespeeld tegen FC Twente. Vervolgens volgden er twee, zij het magere, zeges op ADO (1-0) en Excelsior(0-1). Trainer Huub Stevens beschikt zondag over een vrijwel volledige selectie voor het duel met Ajax. Doelman Vladan Kujovic is hersteld van een lichte griep. Adil Ramzi is de man in vorm bij Roda. Hij scoorde al tweemaal.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Roger/Maduro, Sneijder, Rosales/Rosenberg, Huntelaar en Babel

Vlaggetjesfestijn en kotszakjes
De fans die naar Kerkrade afreizen staat weer een hele belevenis te wachten: Roda JC organiseert rondom de wedstrijd namelijk een heuse sfeeractie. In samenwerking met de sponsor zal er een zeer originele vlaggetjesactie plaatsvinden. Op de officiele roda-site wordt de actie voor de gemiddelde Limburger nog maar even toegelicht: ‘Dit betekent dat iedere supporter een vlaggetje op zijn of haar stoeltje zal aantreffen. Het is de bedoeling dat met dit vlaggetje uitbundig gezwaaid gaat worden’.
Maar er is meer!: ‘Daarnaast zal er bij de opkomst van de spelers massaal confetti op de tribunes worden geblazen. Last but not least is er nog een optreden van Joost Meijs. Hij zal voor de wedstrijd het “Limburgs Volkslied” en “‘t sjunste op de welt” ten gehore brengen’. Kortom: Wie zou dit willen missen! Wij adviseren alle Ajax-fans om niet te zwaar te tafelen vooraf en voor de zekerheid een zakje gereed te houden mocht je toch over je nek gaan!

Live via Internet
Voor diegene die niet naar Kerkrade afreizen is het mogelijk het duel toch live te bekijken. Kijk HIER voor meer info.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als favoriet voor de winst in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,70 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,65 keer en voor een zege van Roda 4,15 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,70=25,50 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via Zie verslag)

Laatste vijf edities Roda JC-Ajax:
2001-2002 15-12-2001 Roda JC-Ajax 1-1 (1-0) (Zie verslag)
2002-2003 08-11-2002 Roda JC-Ajax 1-1 (0-0) (Zie verslag)
2003-2004 21-01-2004 Roda JC-Ajax 1-2 (1-0) (Zie verslag)
2004-2005 27-02-2005 Roda JC-Ajax 1-2 (0-2) (Zie verslag)
2005-2006 02-04-2006 Roda JC-Ajax 2-1 (1-1) (Zie verslag)

Related posts