Voorbeschouwing IK Start-Ajax
Sneijder nog twijfelachtig

Wesley Sneijder heeft de laatste training in Noorwegen voorafgaand aan het UEFA Cup-duel tussen IK Start en Ajax van aanstaande donderdag moeten laten lopen. De middenvelder in vorm heeft koorts. Pas donderdagmiddag zal een beslissing genomen worden of Sneijder kan spelen. De UEFA heeft de Pool Grzegorz Gilewski aangesteld als scheidsrechter voor het duel. IK Starte kende een sterke generale voor donderdag. De Noren waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor Lillestrøm SK, dat de tweede plek inneemt in de Noorse competitie. Door doelpunten van Kristofer Hæstad en Fredrik Strømstad stijgt Start nu naar de negende plaats in de hoogste divisie van Noorwegen. De wedstrijd donderdag begint overigens al om 18:15uur en is live te zien op RTL7.

Zonder Perez
Ajax kan tegen Start niet beschikken over Kenneth Perez. Perez blijft in Nederland achter vanwege een rugblessure. Wel zal Grygera naar verwachting beschikbaar zijn voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen IK Start van komende donderdag in Noorwegen. Ook Thomas Vermaelen zal er dan weer bij zijn. Naast Kenneth Perez blijven ook Jan Vertonghen en Nicolae Mitea in Nederland. Vertonhgen heeft last van een kuitblessure en Mitea van zijn hamstring. Stam en Huntelaar zijn donderdag wel inzetbaar. Zij twee trainden dinsdag uit voorzorg nog wel apart.

Slechts 1500 toeschouwers
Voor de sfeer en de omstandigheden hoeft Ajax het niet te doen. De Amsterdammers hoeven in Oslo tegen het Noorse IK Start op slechts 1500 toeschouwers te rekenen. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Lilleström SK. De accommodatie van de ploeg uit Kristiansand voldoet namelijk niet aan de eisen van de UEFA, waardoor IK Start moest uitwijken naar het Arasen-stadion op dik zes uur rijden van Kristiansand. Mede daarom zullen er donderdagavond hooguit 1500 toeschouwers zitten. Ajax-trainer Henk ten Cate ligt daar niet wakker van. ,,Ik vind het niet zo erg dat er zo weinig publiek zit. Uitwedstrijden zijn juist vaak zo lastig omdat de supporters er achter gaan staan”, aldus Ten Cate tegenover het Algemeen Dagblad.

Ten Cate waarschuwt
Coach Henk ten Cate waarschuwt voor enige onderschatting van IK Start. Twee keer bekeken assistenten van Ten Cate de ploeg uit Kristianstad. Ze waren onder de indruk. De ploeg won vijf van de laatste zes wedstrijden, ondere andere van Rosenberg en koploper Lilleström. “Deze ploeg voetbalt beter dan FC Kopenhagen”.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen IK Start. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,55 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,6 keer en voor een zege van IK Start 6 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,55=23,25 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts