Ajax-Vitesse; Een dag later, door Hoekie

Zondag 10 september 2006. De 3e competitie wedstrijd Ajax – Vitesse staat vandaag op het programma. Na het afscheidsduel van Dennis Bergkamp en de wedstrijd om de JC schaal was dit mijn 3e wedstrijd van dit toch wel nieuwe Ajax die ik vandaag ging bezoeken.

Biertje
De bedoeling was rond half 1 hier af te spreken. Echter Snip was niet zo helder vandaag en kon nog even een ommetje maken omdat die alle seizoenskaarten vergeten was. Later dan gepland toch nog even in het zonnetje een biertje drinken en dan rustig wandelen naar het stadion. Achteraf miste ik nog iemand. Disco ? Ben je nu nog steeds opzoek naar dat kratje??!

Wedstrijd
Snel combinatiespel, zoeken naar de flanken, druk zetten… ik zie echt een heel ander Ajax dan de afgelopen seizoenen.
Dit allemaal onder leiding van Jaap Stam. Ongelooflijk wat een aanwinst! Zoveel passie en strijd wat hij laat zien. Eindelijk ook een echte leider! Al kan het achterin nog wel iets beter. Helaas betrappen we Heitinga en Stekelenburg nog wel eens op een foutje, zo ook gisteren. Maar ook die zullen zich optrekken aan Stam en de rest

Maduro
Het middenveld staat ook veel beter, mede dankzij Gabri.
Ook hij is een echte aanwinst. Zijn hele ziel en zaligheid gooit ie in de wedstrijd. Roger viel mij gisteren ook op door zijn rust, beheersing en techniek. Vanaf de basis mocht die spelen ipv Maduro die toch wel in een dip lijkt te zitten. Helaas mocht laatstgenoemde niet invallen gisteren en liep hij bijna de hele 2e helft warm. Maduro moet gewoon rustig aan zijn oude niveau weer op zien te pakken.

Voorin weet Huntelaar weer wat scoren is.
Bij de 1-0 maakte die eerst de schijnbeweging waardoor Wapenaar naar de grond ging. Daardoor kon die de bal makkelijk over de op de grond liggende Wapenaar schieten. Het lijkt simpel maar je moet het wel doen en weten dat die Wapenaar altijd gaat liggen! De 2-0 was een hele mooie aanval over rechts met een goede afronding van Roger.
Huntelaar was het die uiteindelijk de eindstand van 3-0 op het scorebord bracht. Hij heeft het net dit seizoen weer gevonden al hadden het er gisteren wel meer mogen wezen. Niet alleen hij maar ook nog Roger, Sneijder en Heitinga kregen de kans de score te verhogen echter vonden zij helaas geen doel.

Ik ben echt tevreden over het vertoonde spel (positief he?! 😉 )
In jaren niet zo’n Ajax gezien als gisteren…… en de goals en vernederingen komen vanzelf.

Wat ik voor de rest nog kwijt wil…:
Knol, je moet je dood schamen! Het is dat Huntelaar niet vast aan de grond stond anders had je absoluut iets gebroken bij ‘m! En ga niet zeggen op tv; als ik hier rood voor krijg moet die Heitinga ook de rode kaart geven.Heitinga ging absoluut voor de bal maar raakte inderdaad in 1e instantie het been van zijn tegenstander en vervolgens de bal. Jij had totaal niet de intensie om de bal te spelen en het was puur frustratie!

Tot de volgende wedstrijd (als ik weer mag 🙂 )

Groet,
Hoekie

Related posts