Oranje, met Sneijder als regisseur, naar winst op Wit Rusland: 3-0

Het Nederlands voetbalelftal heeft ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap in 2008 gewonnen. In Eindhoven was Oranje woensdag met 3-0 te sterk voor Wit-Rusland. Robin van Persie maakte de eerste twee doelpunten. Dirk Kuijt zorgde in blessuretijd voor de derde treffer. In het eerste kwalificatieduel versloeg Nederland zaterdag Luxemburg met 1-0.

Groot verschil ten opzichte van die wedstrijd was de bezetting van het middenveld. Nigel de Jong en vooral Wesley Sneijder zorgden voor meer voetbal en dreiging. Sneijder was ook enkele malen weer gevaarlijk met een schot van afstand. Een daarvan kwam via de paal voor de voeten van Kuijt. Die scoorde maar stond helaas buitenspel. Op slag van rust redde Sneijder bij een 1-0 stand Oranje door een tegentreffer op de doellijn te voorkomen met het hoofd.

Heitinga slecht
Naast Sneijder stonden ook twee andere Ajacieden in de bais; Huntelaar en Heitinga. Die laatste speelde een ongelukkige wedstrijd. Opnieuw waren er enkele foutjes van zijn voet in de verdediging. Halverwege de tweede helft werden heitinga en Huntelaar vervangen door respectievelijk Boulahrouz en Ryan Babel.

John Heitinga deed er, na afloop van Nederland-Wit Rusland, niet moeilijk over. De Ajacied had een magere wedstrijd achter de rug en wist dat zelf als geen ander. “Mager? Zeg maar gerust slecht. Ik was gewoon slecht”, toont de verdediger zich bijzonder zelfkritisch.

Het elftal van bondscoach Marco van Basten gaat met zes punten uit twee wedstrijden aan de leiding in groep G. Bulgarije is op 7 oktober de volgende tegenstander.

Related posts