Wesley moet het verschil maken
Sneijder en De Jong in de basis ten kostte van Schaars en Janssen

Wesley Sneijder en Nigel de Jong zullen hoogstwaarschijnlijk in de basis starten bij Oranje aanstaande woensdag in het kwalificatieduel van Oranje tegen Wit Rusland. Zij nemen de plaats in van Theo Janssen en Stein Schaars. Dit bleek vanochtend althans uit de verdeling van de hesjes op de training van Oranje op het veld van Rijnsburgse Boys. .

Giovanni van Bronckhorst is de derde mutatie ten opzichte van het debackle van Luxemburg van afgelopen woensdag. Hij vervangt Tim de Cler als linksback. Wellicht is er ook nog een vierde wijziging ten opzichte van het duel met Luxemburg: Khalid Boulahrouz is ziek en het enige twijfelgeval. Mocht hij niet kunnen spelen dan speelt Johnny Heitinga, net als tegen Luxemburg

Marco van Basten keek dinsdag in Eindhoven terug naar de nipte overwinning bij Luxemburg (0-1) en vooruit naar het duel met Wit-Rusland. Het grootste verschil tussen die twee wedstrijden is volgens de bondscoach Wesley Sneijder. De middenvelder was er tegen Luxemburg niet bij, maar moet met zijn creativiteit Wit-Rusland verrassen.

,,We waren zaterdag niet het enige land dat tegen een mindere tegenstander speelde”, begon Van Basten zijn pleidooi. ,,Toch zag ik andere ploegen wel makkelijk een grote zege boeken. Dat komt omdat die teams een speler hadden die met heel veel creativiteit een tegenstander kan verrassen. Wij hebben in mijn ogen drie van die spelers. Helaas waren Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder er niet bij.”

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Edwin van der Sar; Khalid Boulahrouz (Johnny Heitinga), André Ooijer, Joris Mathijsen, Giovanni Van Bronckhorst; Denny Landzaat, Nigel de Jong, Wesley Sneijder; Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Dirk Kuyt.

Related posts