Angelos Charisteas per direct naar Feyenoord! Kluivert definitief naar PSV

Het Algemeen Dagblad heeft zojuist de overgang van Angelos Charisteas naar Feyenoord gemeld. Ajax en Feyenoord hebben hierover donderdagavond een akkoord bereikt. Over de transfersom en inhoudelijk zaken van zijn contract zijn nog geen berichten naar buiten gebracht. Hij heeft getekend voor 3 jaar maar zal hoogstwaarschijnlijk komend voorjaar voor 2 knikkers en een mars verkocht worden aan een belgische 2e klasser of een duitse amateur club. Het maakt op zijn zachtst gezegd veel emoties los maken bij ‘het Legioen’ dat deze in Amsterdam mislukte spits degene is die Feyenoord er weer boven op moet gaan helpen.

Kluivert ook definitef naar PSV
Het was al zo goed als zeker maar nu is het ook definitief; Patrick Kluivert speelt dit seizoen voor PSV. De aanvaller legde in Eindhoven een succesvolle medische en conditionele test af. De voormalig international was in dienst van het Spaanse Valencia. Beide partijen zijn het eens geworden over een verbintenis van één seizoen. Hij traint morgen met de selectie mee.

Charisteas blij
Charisteas meldt vanuit Moldavië, waar het Griekse nationale team verblijft, blij te zijn met de overgang: “Feyenoord is een prachtige club. Dit wordt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik heb een erg goed gevoel bij deze stap.”

Bij de Rotterdamse fans is de komst van Charisteas ingeslagen als een bom. De voornaamste reden voor het klagen is dat de spits ´een afdankertje van Ajax´ is. Zie enkele reacties op zo maar een willekeurige kakkerlaksite.

Bosz: Charisteas is een Griek die even bij Ajax heeft gespeeld
Peter Bosz, technisch manager van Feyenoord, zegt blij te zijn dat aan de zoektocht een einde is gekomen. ‘We zijn blij met de komst van Angelos. Er is de afgelopen weken ongelooflijk veel gespeculeerd over de komst van de meest uiteenlopende spelers. Angelos kent de Nederlandse competitie, weet hoe wij spelen en weet ook wat we van hem verwachten. Daarom ook past hij goed bij ons en waren we binnen Feyenoord van mening dat Angelos op dit moment de juiste oplossing is. Bosz liet aan de NOS duidelijk weten dat er wel goed over was nagedacht dat hij van Ajax komt. “We moeten kijken wat het beste voor Feyenoord is. Het is een Griek die even bij Ajax heeft gespeeld. Maar hij kan ons verder helpen.” Hij is een goede voetballer, daar wordt hij op beoordeeld en dat was ook het enige criterium om hem naar Rotterdam te halen.’

Related posts