Uitschakeling tegen Kopenhagen komt aan als mokerslag: 0-2

Ondanks de 2-1 voorsprong door het gewonnen uitduel met FC Kopenhagen heeft Ajax zich niet kunnen plaatsen voor de Champions League. In de Amsterdam Arena verloor Ajax, na een goede eerste helft, onverwacht met 2-0. Twee treffers in de tweede helft waren voor de Denen voldoende om Ajax in de derde voorronde van de Champions League een halt toe te roepen, waardoor Ajax zich nu moet opmaken voor Uefa Cup-voetbal. De onverwachte uitschakeling kwam zowel op het veld als zichtbaar ook op de tribune aan als een mokerslag waar niemand rekening mee had gehouden.


De ArenA loopt langzaam half vol


De nieuwe aankleding


Vooraf: Toppertje


De sfeer zat er goed in


Fakkeltje op 410


Opkomst van beide elftallen

een goed gevuld Deens vak


Beide opstellingen


Ajax begon prima aan de wedstrijd en ging meteen op zoek naar een openingstreffer. Babel krulde de bal na tien minuten fraai langs keeper Christiansen, maar zijn schot werd gestuit door de paal. Ook Gabri was enkele keren dichtbij een doelpunt tegen de tot dan toe totaal ongevaarlijke Denen. In de 26e minuut kopte de Spanjaard de bal uit een voorzet van Rosales net naast het doel, terwijl hij op slag voor rust zijn schot gekeerd zag worden door Christiansen. Het leek slechts een kwestie van tijd dat Ajax de score zou openen.

Ook in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Kopenhagen kwam nauwelijks in de buurt van het Ajax-doel en Ajax contrioleerde de wedstrijd. Na een overtreding halverwege de helft van Ajax mocht Kopenhagen een vrije trap nemen, die vervolgens bij de tweede paal ingegleden werd door Silberbauer: 0-1. Dit doelpunt had voor Ajax nog geen rampzalige gevolgen, want ook een 0-1 nederlaag zou voldoende zijn om door te bekeren, maar het zorgde er wel voor dat de Denen gedreven op zoek gingen naar een tweede doelpunt.

Van het goede spel van de eerste helft bleef weinig meer. Kopenhagen kwam tot overmaat van ramp zelfs gelukkig op 0-2 toen Vermaelen een voorzet achter zijn eigen doelman gleed. Zowel op de tribunes als op het veld sloeg de schrik toe; Dit zou uitschakeling betekenen. Ajax probeerde het daarna nog wel, maar het spel werd steeds onzorgvuldiger. Op een kopbal van Huntelaar na die op de lat ging en een schot van Sneijder na lukte het Ajax niet meer het tij te keren.


De lange Hangeland wordt gedekt door Emanuelson en Vermaelen
Dat eerste klopt zeker Hannes!


Een vrije trap wordt door Sneijder over geschoten


De 0-1 in beeld


Ajax blijft op jacht gaan naar een doelpunt


De Media-afdeling van Steengijl.nl had niet alleen voor duizenden euro’s aan reklame voor langs het veld gekocht, deze roze beweging stuurde om nog meer rendement te halen uit hun reklame-inleg ook nog een mail naar RTL dat het de borden gekraakt had en helemaal dus niet had betaald. Kortom: Een reklamestunt die alleen een roze groepering kan bedenken! Steengijll jongens, en nu weer snel terug naar de parkeerplaats langs de snelweg


Thomas Vermaelen ligt verslagen op de grond nadat hij de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman heeft gewerkt


Plotseling schrikt een ieder op van deze stand


Rosenberg komt nog voor Rosales


Ook de 3 minuten extra-tijd mocht niet meer baten


Feest bij de Denen, telleurstelling bij de Ajacieden, zoals hier bij Babel


Ook op de tribune ontzetting

Zowel Huntelaar als Babel grijpen naar het hoofd en kunnen het nog niet bevatten


De fans staan aangeslagen het geheel te aanschouwen
Triest
Henk ten Cate sprak tegenover Langs de Lijn over een hele trieste situatie. “Het podium van de Champions League was vooral voor deze jonge groep heel belangrijk. Dan zie je dat fouten die Emanuelson maakte vanavond genadeloos worden afgestraft. En dan krijgt vervolgens Thomas de bal ongelukkig op zijn schoen. Ik heb hier geen enkel moment rekening mee gehouden. We waren er van overtuigd dat we de vorm hadden. We hadden natuurlijk ook de goal moeten maken. We hadden goede kansen, een bal van de lijn, bal op de lat. Gabri alleen al had drie kansen waarvan er zeker een in moest. Zij hadden ook geen kansen vanavond, de goals waren eigenlijk ook geen kansen.”

Vrijdag loting
Ajax zal vrijdag meeloten voor de eerste ronde van de UEFA Cup. De lotingprocedure begint dan om 13.00 uur. In totaal zijn 64 teams geplaatst voor de 1e ronde van de UEFA Cup. Zij worden aangevuld met de 16 verliezers uit de voorrondewedstrijden van de Champions League. De winnaars van de eerste ronde worden verdeeld over acht poules van vijf. Na de poulewedstrijden gaat het toernooi verder in de knock-out fase.

AJAX – FC Kopenhagen 0-2 (0-0)
58. Silberbauer 0-1
76. Vermaelen (eigen doelpunt) 0-2
Kaarten
Geel: Stam, Sneijder (Ajax), Allbäck, Silberbauer (FC Kopenhagen)

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson; Gabri (79. Perez), Maduro (58. Vertonghen), Sneijder; Rosales (84. Rosenberg), Huntelaar, Babel.

Opstelling FC Kopenhagen:
Christiansen, Jacobsen, Gravgaard, Hangeland, Bergdølmo, Silberbauer, Hutchinson, Linderoth, Kvist, Pimpong (’57 Berglund), Allbäck

Related posts