Ajax kent makkelijke start tegen RKC: 5-0 (Incl. fotoverslag)

Ajax is zondagmiddag de competitie gestart met een ruime en eenvoudige zege op RKC. De Waalwijkers waren geen partij en mochten van geluk spreken dat de teller bleef steken op 5-0. Voor Ajax waren Wesley Sneijder(2), Ryan Babel, John Heitinga en Mauro Rosales de doelpuntenmakers. Toen ook nog het nieuws uit Groningen kwam dat Feyenoord tegen een zeperd was aangelopen was de geslaagde middag compleet.


De versie van de fans van ‘ Ik ben rood, Ik ben wit, Ik ben Ajacied’


De voorzitter met een nieuwe seizoenkaarthouder en een die al 70 jaar een kaart heeft bij Ajax


De nieuwe supportersclub werkt aan haar naamsbekendheid


Peter Beense moest er vooraf de stemming inbrengen


Voor aanvang een minuut stilte vanwege het overlijden van Faas Wilkens

Trainer Henk ten Cate had opvallend op de bank geen plaats vrijgemaakt voor Markus Rosenberg en Angelos Charisteas. Beide aanvallers moesten het duel vanaf de tribune bekijken. In het geval van Charisteas niet zo vreemd maar Rosenberg lijkt zowel als spits als linksbuiten buiten de boot te vallen. Ook Kenneth Perez kan voorlopig niet op een basisplaats rekenen. Babel is voorlopig de eerste linksbuiten van Ajax.

Blessure Grygera
De Tsjech Zdenek Grygera viel tegen RKC Waalwijk al na vier minuten uit met een hamstringblessure. Grygera, die werd vervangen door de Roemeen George Ogararu, kreeg een basisplaats omdat Thomas Vermaelen geschorst moest toekijken. De Belg is woensdag tegen FC Kopenhagen wel inzetbaar.

Ten Cate ontevreden
„Ik ben tevreden met de overwinning maar niet met de uitvoering”, reageerde trainer Henk ten Cate. „Het kan beter en het moet beter. We hadden na deze wedstrijd op basis van een beter doelsaldo dan AZ bovenaan moeten staan.” Ten Cate vond dat zijn ploeg meer afstand had moeten nemen van RKC. „In het eerste half uur speelden we te traag en te slap. Ook in het laatste kwartier hadden we meer moeten scoren”, stelde de oefenmeester.

Ten Cate had ook kritiek op Huntelaar, die niet tot de doelpuntenmakers behoorde. „Dit was niet zijn beste wedstrijd. We gebruikten hem vooral als aanspeelpunt. Ik hoop dat alle analisten hebben gezien dat hij niet altijd de tweede en derde man ziet. Hij moet gewoon doelpunten maken. Daar is hij goed in.”


Zdenek Grygera verlaat al na 4 minuten geblesseerd het veld


Dankjewel, neefjes!


Ten Cate was ondanks de ruime winst allerminst tevreden


Deze bal wordt maar tenauwernood gered


De aanstaande vader; Wesley Sneijder


Huntelaar wordt gevloerd maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in


Heitinga zoekt de discussie met de grensrechter


Babel kopt Ajax naar 1-0


Felicitaties voor Sneijder na de 2-0


Ook Heitinga doet een duit in het zakje: 3-0


Sneijder zoekt David Endt op na zijn tweede treffer en Ajax vierde

Huntelaar scoorde niet maar was wel soms weer zeer gevaarlijk


Bedankt en tot woensdag!

Ajax-RKC 5-0 (2-0)
1-0 Ryan Babel (’33)
2-0 Wesley Sneijder (’44)
3-0 Johnny Heitinga (’52)
4-0 Wesley Sneijder (’69)
5-0 Mauro Rosales (’89)

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 46688

Kaarten:
Geel: Stam, Gabri, Rosales (Ajax), Van Mosselveld, Teixeira, Berger (RKC)

Opstelling Ajax
Stekelenburg, Heitinga, Stam, Grygera (‘4 Ogararu), Emanuelson, Gabri (’59 Roger), Maduro, Sneijder (’72 Perez), Rosales, Huntelaar, Babel

Opstelling RKC
Van Dijk, Van Diemen, Donk, Teixeira, Van Mosselveld, Vicelich, Reuser, Fuchs (’46 Berger), Garcia (’60 Remacle), Van der Haar (’70 Putter), Janssen

Related posts