Trabelsi tekent bij Manchester City

Hatem Trabelsi verhuist transfervrij naar Manchester City. De Tunesische rechtsback, die de afgelopen vijf jaar bij Ajax speelde, heeft donderdag de medische keuring in Engeland doorstaan. Trabelsi is nog wel in afwachting van een werkvergunning.

,,Hatem is één van de beste transfervrije spelers van deze zomer”, zegt trainer Stuart Pearce op de clubsite. Ik heb hem de afgelopen drie jaar bij Ajax zien spelen en ben erg onder de indruk van hem geraakt”, vervolgt Pearce. “Hij heeft in Amsterdam op hoog niveau gespeeld en drie keer een WK meegemaakt. Dat is een aardig CV.” Trabelsi kwam in 2004 in conflict met Ajax, omdat hij graag weg wilde. Er kwam een rechtzaak aan te pas en de Tunesiër werd zelfs op non-actief gesteld. Uiteindelijk diende hij zijn verbintenis wel gewoon uit.

Het contract van Trabelsi liep op 1 juli dit jaar af maar doordat hij de laatste tijd kampte met blessures stonden de grote clubs niet meer in de rij voor hem. Na het WK in Duitsland besloot de 29-jarige rechtervleugelverdediger een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten.

Related posts