Voorbeschouwing Kopenhagen-Ajax
Seizoen 2006-2007 begint nu echt

Kwalificatie afdwingen voor de Champions League. Dat is waar het vandaag en 23 augustus om gaat. Ajax is zonder Vertonghen, De Mul en Roger afgereist naar Kopenhagen. Roger is onvoldoende hersteld van een teenblessure. Vertonghen, die in de voorbereiding bijna alles speelde, is gepasseerd.

Naast bovengenoemd drietal bleven ook Manucharyan, Charisteas en Mitea achter in Amsterdam. Ryan Babel is wel voldoende hersteld en is gewoon mee.

Ajax werkte maandag een training af achter gesloten deuren. Trainer Henk ten Cate is inmiddels ingelicht over de speelstijl en sterkte van FC Kopenhagen, en vreest vooral de fysieke kracht van de Denen: “Het is mij duidelijk hoe ze spelen. Het is een ploeg die heel veel strijd levert, dus moeten we uit de duels blijven”. Toch heeft de oefenmeester er wel vertrouwen in: “Scoren is woensdag onze belangrijkste opdracht”.

Bij FC Kopenhagen spelen twee spelers met een Ajax-verleden: Jesper Grønkjær en André Bergdølmo zijn er sterkhouders. Daarnaast beschikt de Deense kampioen met Fredrik Berglund (ex-Roda JC) en Marcus Allbäck (ex-SC Heerenveen) over nog twee aanvallers die eerder in de Nederlandse eredivisie uitkwamen.

Ajax speelt in Kopenhagen waarschijnlijk in een uitverkocht Parken stadion. Nagenoeg alle veertigduizend beschikbare tickets zijn verkocht. Het team van trainer Ståle Solbakken van FC Kopenhagen wordt niet geplaagd door blessures.

Spanjaard Gonzalez zal het duel in goede banen proberen te leiden. De wedstrijd tegen FC Kopenhagen begint om 20.30 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Maduro, Sneijder; Rosales, Huntelaar en Perez.

Related posts