Ajax weet ook tweede wedstrijd niet te winnen

Met een vrijwel compleet ander basiselftal dan vrijdag tegen Inter heeft Ajax met 0-1 verloren van Manchester United. Gezien het eerdere gelijke spel tegen Inter Milan eindigde Ajax daardoor op de laatste plaats in het toernooi. De winnaar werd Manchester United met 10 punten uit twee duels. Het Amsterdam Tournament kent namelijk een speciale puntentelling. Een overwinning (3) of gelijkspel (1) levert punten op en ook iedere treffer is een punt waard.

Bij Manchester United ontbraken onder meer Saha, Ronaldo, Heinze, Neville en de geschorste Scholes en Rooney. Met de wedstrijd tegen FC Kopenhagen in het achterhoofd gunde trainer Henk ten Cate een flink aantal basisspelers rust. Ajax begon zonder Stam, Sneijder, Gabri, Emanuelson, Huntelaar en Vermaelen. Alleen de twee laatstgenoemde spelers kwamen na de rust nog in actie.

In de eerste helft werd een doelpunt van Heitinga terecht wegens buitenspel afgekeurd. Na rust wist Van der Sar een penalty van Huntelaar te stoppen. Nadat Manchester United al enkele malen dicht bij een treffer was geweest, trapte Ryan Giggs in de 77ste minuut de bal via de onderkant van de lat achter Kenneth Vermeer.


Ajacied Rosenberg in duel met Martin van Manchester United

Eerder op de avond had Porto met 3-2 verloren van Inter. Zo kon het gebeuren dat Porto, dat tweemaal verloor, dankzij de speciale puntentelling toch boven Ajax eindigde.

Opstelling Ajax: Stekelenburg (46′ Vermeer); Heitinga, Grygera, Lindenbergh, Schilder; Perez, Maduro (70′ Roger), Vertonghen (46′ Vermaelen); Rosales, Rosenberg (74′ Charisteas), Manucharyan (46′ Huntelaar)

Eindstand:
1. Manchester United 2-10,
2. Inter 2-8,
3. Porto 2-3,
4. Ajax 2-2.


Related posts