Ajax in slotfase toch nog naast Inter: 1-1

Ajax heeft haar eerste wedstrijd van het Amsterdam Tournament gelijk gespeeld tegen Inter Milaan. Voor Inter scoorde Solari in de eerste helft. Vlak voor tijd maakte Wesley Sneijder in een zeer matige wedstrijd gelijk: 1-1

In de eerste helft lieten beide teams weinig zien. Er ontstonden nauwelijks situaties voor de beide doelen. Toch ging Inter met een 0-1 voorsprong de rust in; Maarten Stekelenburg stompte een afstandschot van Stankovic weg maar de afgeslagen bal werd door Solari laag in de hoek geschoten: 0-1. Vlak voor rust ontstond er een opstootje toen een overtreding van Vertonghen niet bestraft werd en Gabri er vandoor kon. Hij werd echter door Samuel hard onderuit gehaald. In het opstootje dat volgde werd wat geduwd en getrokken door spelers uit beide kampen. Perez kreeg daarbij geel, evenals Samuel.


Ajacied Gabri in duel met Martins van Inter


In de tweede helft probeerde Ajax druk te zetten op de defensie van Inter. Vooral met de invallers Rosenberg en Rosales op de vleugels lukte het Ajax gevaarlijker te worden. Een kopbal van Stam bracht het eerste gevaar. Klaas Jan Huntelaar kwam enkele malen net tekort en was wat ongelukkig. Daarna was het Wesley Sneijder die tweemaal vanaf afstand het Inter-doel onder vuur nam. De eerste maal miste hij de kruising op een half metertje. Drie minuten voor tijd was het echter wel raak met een loepzuivere trap vanaf links met rechts vanaf zo’n 25 meter in de bovenhoek: 1-1.

Ontzag
Na afloop was coach Henk ten Cate niet tevreden over de instelling van zijn spelers in de eerste helft. ,,Er was teveel respect voor de tegenstander. Ik heb in de rust gezegd dat ze meer ballen moesten hebben”, aldus de coach.

Ten Cate hield John Heitinga en Zdenek Grygera de hele wedstrijd aan de kant. De twee verdedigers krijgen misschien zaterdagavond tijdens het duel met Manchester United nog de kans om te bewijzen dat ze tegen FC Kopenhagen moeten beginnen. Na de wedstrijd tegen de Engelsen moet Ten Cate bepalen met welke spelers hij woensdag de Denen gaat bestrijden.

Amsterdam Tournament
Ajax-Inter Milaan 1-1 (0-1)

0-1 Solari
1-1 Sneijder

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 30.000

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Vertonghen (45.Maduro), Perez (45.Rosenberg), Sneijder, Gabri, De Mul (45.Rosales), Huntelaar (73.Manucharyan)

Winst Manchester op Porto
In het eerste duel, eerder die avond, won Manchester United met 3-1 van het FC Porto van Co Adriaanse. Smet op de winst van United was wel dat twee spelers van de Mancunians van het veld werden gestuurd: Paul Scholes en Wayne Rooney. Rooney gebruikte een arm in een luchtduel en scheidsrechter Ruud Bossen toonde zich onverbiddelijk en trok rood. Eerder had de Engelse international de Arena laten opveren door te scoren via een fraai stiftje. Scholes moest van het veld na een tackle van achteren. Met negen man kwam Manchester nog op 3-0 via een goal van Darren Fletcher. Pepe redde de eer van het Porto van Co Adriaanse door van 25 meter raak te mikkken in de kruising.

Morgen speelt Porto tegen Inter en om 21:15uur neemt Ajax het op tegen Manchester United.

Related posts