Huntelaar in voorselectie Oranje, Van der Sar gaat door!

Het zag er al aan te komen maar nu is het dan ook eindelijk gebeurd: Klaas-Jan Huntelaar zit weer bij de voorselectie van het Nederlands elftal. het lijkt erop dat de interlandcarrière van de jonge Ajax-aanvaller nu dan eindelijk gaat beginnen tijdens de aanloop naar de EK. De kwalificatiewedstrijden zullen begin september plaatsvinden.

Van der Sar gaat door!
Ook Edwin van der Sar maakt deel uit van de voorlopige selectie. De record-international zei eerder nog geen keuze gemaakt te hebben of hij zijn interlandloopbaan voort zou zetten maar de beslissing lijkt nu gevallen: ,,Het feit dat Van der Sar deel uitmaakt van de voorlopige selectie toont aan dat Van der Sar beschikbaar blijft als international”, aldus een KNVB-woordvoerder.

Bondscoaches Marco van Basten en John van ’t Schip hebben in totaal 31 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Ierland. De ontmoeting staat voor woensdag 16 augustus in Dublin op het programma. Naast Huntelaar maken ook Stekelenburg, Emanuelson, Heitinga, Sneijder, Maduro en Babel deel uit van de voorlopige voorselectie.

De volledige voorlopige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Edwin van der Sar (Manchester United).

Verdediging: Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Gijs Luirink en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (HSV), Jan Kromkamp (Liverpool) en André Ooijer (PSV).

Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), Stijn Schaars (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Nigel de Jong en Rafael van der Vaart (beiden HSV), George Boateng (Middlesbrough) en Denny Landzaat (Wigan Athletic)

Aanval: Ryan Babel en Klaas-Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

De samenstelling van de definitieve spelersgroep wordt vrijdag 11 augustus bekendgemaakt.

Related posts