Ajax definitief tegen Kopenhagen

Ajax zal het in de voorronde van de Champions League op moeten nemen tegen FC Kopenhagen. De Denen bleken over twee wedstrijden veel sterker dan het Fins MyPa 47. FC Kopenhage had het eerste duel in Denemarken al met 2-0 gewonnen. De return in Finland eindigde vandaag in een 2-2 gelijkspel.

Komende woensdag; 9 augustus, speelt Ajax de uitwedstrijd in Denemarken. De return volgt op woensdag 23 augustus. Het tijdstip van de wedstrijd Kopenhagen – Ajax op 9 augustus is nog niet definitief, maar het is wel zeker dat de thuiswedstrijd op woensdag 23 augustus om 20.30 uur aanvangt. De winnaar van deze duels plaatst zich voor het Champions League-hoofdtoernooi. Bij FC Kopenhagen staan onder meer oud-ajacieden Jesper Grønkjær en André Bergdølmo onder contract.

Fysiek sterk
Ajax coach Ten Cate reageerde na de kwalificatie van Fc Kopenhagen terughoudend. ,,Ze zijn fysiek sterk en moeilijk te verslaan. We moeten deze klus zeker niet te makkelijk opnemen. Het is jammer dat wij zo een belangrijke wedstrijd al voor het seizoen spelen. Maar we weten wel waar we aan toe zijn.” Ten Cate was overigens zelf niet in Finland maar bekeek de tegenstander voor het duel om de Johan Cruijffschaal op 11 augustus; PSV. De Eindhovenaren speelden vriendschappelijk in Duitsland tegen Allemania Aachen (1-1)

Related posts