Nog dertig relschoppers huldiging opgepakt

De politie heeft de afgelopen weken dertig mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen in Amsterdam na afloop van de huldiging van Ajax als bekerwinnaar. Allen zijn na verhoor vrijgelaten. In het onderzoek zijn eerder 44 mensen aangehouden, van wie er achttien zijn veroordeeld. Naar ruim twintig andere mogelijke relschoppers wordt nog gezocht.

De politie meldt maandag de identiteit van enkele verdachten te kennen en roept hen op zichzelf te melden voordat ze bijvoorbeeld op weg naar hun vakantiebestemming bij de douane worden ingerekend.

De rellen vonden 8 mei plaats na afloop van de huldiging op het Leidseplein. Het plein werd toen ‘schoongeveegd’ door de mobiele eenheid. Dat gebeurde nadat enkele supporters zich baldadig begonnen te gedragen. Vervolgens gingen enkele honderden mensen met elkaar en met de politie op de vuist.

De mensen die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de rellen hebben taakstraffen, voorwaardelijke celstraffen en een stadionverbod opgelegd gekregen. Het is nog onbekend wanneer de overige verdachten voor de rechter moeten komen.

Related posts