Vandaag loting Champions League: Ajax geplaatst

Ajax is een van de zestien geplaatste ploegen vandaag bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League in Nyon. De Amsterdammers ontlopen daardoor clubs als Liverpool, Arsenal, Valencia, Lille, Benfica, Galatasaray, Hamburger SV en eventueel AC Milan. De winnaars van de duels in de derde voorronde gaan naar de groepsfase van het hoofdtoernooi.

Tot de mogelijke tegenstander van Ajax zijn: Spartak Moskou, Fenerbahçe, Osasuna, Chievo, Standard Luik en Rode Ster Belgrado. Doordat er al wordt geloot voordat de beslissingen in de tweede voorronde zijn gevallen, weet Ajax waarschijnlijk nog niet direct ten koste van welke club het zich moet zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Vorig seizoen stuitte Ajax op het Deense Brøndby IF, dat moeizaam aan de kant werd gezet. Clubs uit hetzelfde land ontlopen elkaar bij de loting. De heenwedstrijden in de derde Champions League-voorronde hebben plaats op dinsdag 8 en woensdag 9 augustus. De returns staan voor twee weken later gepland.

Related posts