Ajax treft Kopenhagen of MyPa 47

In de derde voorronde van de Champions League zal Ajax de winnaar van de wedstrijden tussen FC Kopenhagen en MyPa 47 (Finland) treffen. De Denen wonnen de eerste wedstrijd met 2-0, en hebben dus een goede uitgangspositie om het woensdag af te maken. Op 8 of 9 augustus zal Ajax de uitwedstrijd spelen. De return volgt op 22 of 23 augustus. De winnaar van deze duels plaatst zich voor het Champions League-hoofdtoernooi.

Kopenhagen is een oude bekende van Ajax. In het seizoen 2001-2002 knikkerden de Denen Ajax uit het UEFA-cup toernooi. Na een 0-0 wedstrijd in Kopenhagen (zie verslag) verloor Ajax in de eigen ArenA met 0-1 (zie verslag). Momenteel spelen de oud-Ajacieden Bergdolmo en Gronkjaer bij Kopenhagen. Verdere oud-bekenden zijn de Zweed Allback (ex-Heerenveen) en Berglund (ex-Roda).

MyPa 47 is een onbekende van Ajax. Tegen het Finse MyPa’47 speelde Ajax slechts een keer eerder. In de zomer van 1993 speelde het elftal van Louis van Gaal in een oefenduel met 1-1 gelijk. Leukigheidje is dat Jari Litmanen momenteel speelt bij MyPa. Een weerzien met hem zou natuurlijk fantastisch zijn.

Reactie Ten Cate
“Het had beter gekund en het had slechter gekund,” liet Ajax-coach Henk ten Cate weten na de loting voor de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers spelen tegen FC Kopenhagen of MyPa.

“Kopenhagen is al een tijdje in competitie”, vervolgde Ten Cate. “Fysiek zijn ze dus wat verder. Wij moeten de bal laten lopen en goed combinatievoetbal spelen. Iedereen wijst Ajax natuurlijk aan als de favoriet. Dat is ook goed, als je op dit niveau mee wil doen, moet je met de druk om kunnen gaan.”

Leuk voor familie en vrienden
Middenvelder Wesley Sneijder moest terugdenken aan de dubbele confrontatie met Brøndby IF van vorig jaar. “Ik denk dat je FC Kopenhagen met hen kan vergelijken. Door hun fysieke kracht kwamen wij vorig jaar in Denemarken in de tweede helft in de problemen, maar wij hebben nu een heel andere ploeg.” De Deen Perez is één van de Ajax-nieuwelingen en hij kijkt uit naar de duels met zijn landgenoten. “Leuk voor mijn familie en vrienden, deze loting. Mijn telefoon is al honderd keer gegaan, telkens met nummer 0045.”

De volledige loting:
Sherrif / Spartak Moskou – Sloban Liberic
Shakhtar – Hafnafjordur/Legia
Zurich/Salzburg – Valencia
Levski/Sioni – Chievo
Hearts/Siroki – AEK Athene
CSKA Moskou – Djurgardens/Ruzomberok
AC Milan – Cork/Rode Ster Belgrado
FC Kopenhagen/Mypa – AJAX
Galatasaray – Mlada Boleslav/Valerenga
Standard Luik – Gorica/Steaua
Austria – Benfica

Related posts