Naast Heracles willen ook FC Twente en RKC Boakye er graag bij hebben

Gister maakte Ajax bekend dat Emmanuel Boakye komend seizoen verhuurd mag worden (zie bericht). Heracles toonde al eerder interesse om hem te huren maar nu is de 21-jarige Ghanees ook in beeld bij FC Twente en RKC Waalwijk. Volgens Martin van Geel hebben Twente en Heracles al officieel interesse getoond, zo liet hij weten tegenover AT5.

Gisteren in het oefenduel tegen Cercle Brugge (1-1) bleek maar weer eens hoe kwetsbaar de defensie van RKC Waalwijk is. Noodgedwongen speelde routinier Patrick van Diemen op de rechtsback positie. Een woordvoerder van de Waalwijkers liet direct na afloop weten Boakye er graag bij te hebben.

In het verleden huurde RKC al vaker spelers van Ajax. Thomas Vermaelen en Michael Krohn-Dehli zijn daarvan de laatste voorbeelden.

Concurrentie
Boakye heeft op zijn positie bij Ajax maar liefst 3 concurrenten; Grygera, Heitinga en Ogararu. Volgens coach Henk ten Cate zou zijn speeltijd in het eerste elftal minimaal worden waardoor Boakye beter een jaar gestald kan worden bij andere club, liefst uit de Eredivisie.

Related posts