Ajax makkelijk langs Emmen: 0-6

Ajax heeft de vriendschappelijke wedstrijd in Veenoord tegen eerste divisieclub Emmen met 0-6 gewonnen. Met de rust leidde Ajax al met 0-4 door doelpunten van achtereenvolgens Rosales, Sneijder, Vermaelen en Schilder. Met 0-4 kwam eerstedivisionist Emmen halverwege nog goed weg. Na rust liet het wat vermoeide Ajax de teugels enigszins vieren. Alleen Vertonghen en Huntelaar voerden de score nog wat op.

Het eerste doelpunt viel al na ongeveer 5 minuten. Een vrije trap van Sneijder werd door Rosales nog aangeraakt. Na bijna een kwartier verdubbelde Sneijder , op aangeven van Rosenberg, de score. Vermaelen scoorde 0-3 na een hoekschop van Sneijder. Sneijder stond ook aan de basis van de vierde treffer. Via een prachtige steekbal zette hij Schilder vrij voor de keeper: 0-4.

Na de thee kwam de 0-5 tot stand via een assist van Stekelenburg! Een uittrap van hem belandde bij Vertonghen die de 0-5 binnenschoot. Vlak voor tijd schoot schutter Huntelaar nog de 0-6 binnen.

Trainer Henk ten Cate toonde zich na afloop van het eenzijdige duel vooral tevreden over de eerste helft. De Ajax-coach had gezien hoe zijn team de tegenstander geen kans gaf een aanval op te bouwen en eenmaal in balbezit meteen omschakelde richting het Emmen-doel. ,,Ik was heel tevreden over de eerste helf”, aldus Ten Cate. ,,De veldbezetting was goed, we hielden het speelveld uitstekend klein en de goals waren echt ‘getrainde situaties’. In de tweede helft sloop de gemakzucht er een beetje in bij de ploeg, ook door de grote voorsprong. Het feit dat ik Jaap Stam eraf haalde in de rust, speelde ook mee, net als de vele wissels. Ik denk ook dat de jongens een beetje moe waren want de meesten hebben vanochtend nog hard getraind. En dan die warmte… Dit is geen weer om te voetballen. Maar al met al hebben we het goed gedaan. We hebben geen echte kansen weggegeven. De eerste zaak is om de verdediging op orde te hebben. En dan bedoel ik niet alleen de laatste linie, want verdedigen doen we met het hele team.”

De paar keer dat Emmen in de buurt van keeper Maarten Stekelenburg kwam, was dat een gevolg van concentratieverlies van Ajax. Van die halve kansen kwam het grootste deel in de tweede helft, toen rustpunt Stam het veld had geruimd.

,,We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg”, sprak Ten Cate. ,,Het gaat elke keer een beetje beter.” Dat is maar goed ook want over amper twee weken moet Ajax er staan. Dan spelen de Amsterdammers namelij de eerste wedstrijd uit de voorronde van de Champions League. Vrijdag aanstaande is daarvoor de loting.

Emmen-Ajax 0-6 (0-4)
5. Rosales 0-1
15. Sneijder 0-2
37. Vermaelen 0-3
45. Schilder 0-4
66. Vertonghen 0-5
87. Huntelaar 0-6

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Lindenbergh, Stam (46. Heitinga), Vermaelen, Emanuelson (62.Grygera), Sneijder (76. Boakye), Schilder (46. Vetonghen), Rosales (46. De Mul), Rosenberg (34. Huntelaar), Manucharyan (62. Perez)

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd

Related posts