Blamage Ajax tegen Spakenburg: 3-2

Na alle goede berichten had niemand het eigenlijk nog verwacht, Ajax kan ook nog steeds slecht spelen! Nadat Feyenoord eerder al verloor van Katwijk (1-0) is vanavond ook Ajax onderuit gegaan tegen een amateurclub. Spakenburg versloeg de Amsterdammers met 3-2. Ajax had moeite om in zijn spel te komen tegen de zaterdaghoofdklasser. Wat Ajax op de mat legde was werkvoetbal, niet des Ajax. Vooral het combinatiespel was waardeloos en zeer slordig. ‘Het was gewoon heel slecht’, liet Henk ten Cate na afloop weten.

Onder andere aanvoerder Jaap Stam kwam niet in actie. Ook Zdenek Grygera en de overige internationals die zich pas afgelopen maandag gemeld hadden (Sneijder, Stekelenburg, Babel, Rosenberg en Maduro) speelden niet mee. In de basisopstelling van Ajax stonden Vermeer, Ogararu, Boakye, Vermaelen, Emanuelson, Perez, Lindenbergh, Vertonghen, Rosales, Huntelaar en Manucharyan.

Spakenburg had bij rust al een terechte 2-0 voorsprong genomen omdat het tactisch beter stond, feller speelde en betere kansen creëerde. Tom de Mul, Robert Schilder en Jeffrey Sarpong kwamen er na rust in voor Ogararu, Lindenbergh en Manucharyan. Even later kwam Charisteas voor Rosales.

Ajax voerde in het eerste kwartier van de tweede helft de druk behoorlijk op en dat leverde uiteindelijk in de 58e minuut een doelpunt op. Invaller Tom De Mul verkleinde de marge: 2-1. Perez kon opnieuw niet overtuigen en werd gewisseld voor Poepon. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Spakenburg zelfs nog de 3-1 middels een geweldig afstandsschot. Ajax heeft heel veel moeite met scoren. Zo is er vaak voor open doel gemist en werden de paal en de lat meermaals geraakt. Schilder maakte tegen het eind van de wedstrijd de 3-2.


De afgang van Ajax in beeld: 3-2 (foto AFS)

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd

Related posts