Stanley Aborah mag vertrekken bij Ajax

Stanley Aborah komt niet (meer) voor in de toekomstplannen van Ajax. De 19-jarige speler was afgelopen seizoen actief voor FC Den Bosch en die club zit nu op het vinkentouw om De Belgische middenvelder over te nemen. Daarbij ondervinden ze concurrentie van Excelsior en VVV-Venlo, die Aborah ook aan hun selectie willen toevoegen. In het verleden was Aborah actief voor Anderlecht, AA Gent en Germinal Beerschot.

In oktober van het seizoen 2004-2005 viel Aborah maar liefst vier keer in bij het eerste elftal. Oud-trainer Ronald Koeman haalde Aborah voor het eerst bij de selectie voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Door de afwezigheid van Rafael van der Vaart en Tomás Galásek moest het elftal worden versterkt met een middenvelder. Aborah mocht het op de nummer 10-positie proberen. Het 17-jarige talent kreeg zelfs speeltijd in de topper tegen PSV en in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Maccabi Tel-Aviv. Hij groeide uit tot een publiekslieveling. Mari O-been was een van de bijnamen die de Ajax-fans bedachten voor de speler met de enorme kromme benen. Na de stormachtige ontwikkeling werd het rustig rond Aborah. Bij Jong Ajax werkte hij aan zijn verdere ontwikkeling en vorig seizoen huurde FC Den Bosch hem. Ook in Den Bosch sloot het publiek de technisch balvaste Aborah snel in het hart.

Related posts