Hamburger SV polst Patrick Kluivert over transfer (incl. video)

De Nederlandse enclave bij Hamburger SV krijgt mogelijk uitbreiding. De Duitse club heeft bij Patrick Kluivert geïnformeerd. Volgens De Telegraaf starten de onderhandelingen op korte termijn. Onlangs werd Kluivert ook weer in verband gebracht met Ajax (zie bericht). Ondanks een doorlopend contract zal Valencia weinig vragen voor Kluivert, wiens rol bij de Spaanse club zo goed als zeker is uitgespeeld. Trainer Quique Sanchez Flores, die onder meer aanvaller Fernando Morientes haalde, liet de Nederlandse spits weten diens aanwezigheid op de eerste training niet op prijs te stellen (zie eerder bericht).

De oud-Ajacied zat vorig seizoen wegens een knieblessure voornamelijk aan de kant. Kluivert kwam niet verder dan tien optredens voor zijn Spaanse werkgever, stond slechts eenmaal in de basis en scoorde één keer. Eind mei verklaarde de spits bij de presentatie van zijn autobiografie nog gewoon bij Valencia te willen blijven.

Bij HSV zou Kluivert Khalid Boulahrouz en de ex-Ajacieden Rafael van der Vaart en Nigel de Jong tegenkomen. Eerder probeerde de Bundesligaclub zonder succes Jefferson Farfán van PSV en Milan Baros van Aston Villa los te weken.

Video: Kluivert naar HSV?

Related posts