Waarschijnlijk zware blessure Mitea
Ajax verslaat HHC Hardenberg met 0-4

Ajax heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen de amateurs van HHC Hardenberg met 0-4 gewonnen. Tegen de hoofdklasser begon Ajax weer met Klaas Jan Huntelaar en Urby Emanuelson in de basis. Woensdagavond warden ze gespaard en mochten ze uitrusten. Niet Jaap Stam en Kenneth Perez, de aanwinsten stonden voor de derde achtereenvolgende avond in de basis. Gabrí en George Ogararu zelfs als voor de vierde keer!

Ten Cate wilde meer tegenstand, vertelde hij na afloop van de met 18-0 gewonnen pot tegen De Lutte. HHC Hardenberg bediende hem op zijn wenken. HHC kreeg de eerste drie kansen van de wedstrijd. Ten Cate maande zijn spelers om scherper te worden. Ajax kwam vervolgens op voorsprong. Het was Manucharyan die via een prachtige goal de 0-1 binnenschoot. Vlak daarna spatte een inzet van HHC op de onderkant van de lat en stuiterde op de doellijn het veld weer in.

Drie keer Huntelaar
Het was vervolgens topscorer Huntelaar die de score verdubbelde naar 0-2 vanaf de penaltystip: Nicolae Mitea verdiende een hoofdprijs voor zijn acteertalent in het strafschopgebied en kreeg een penalty voor zijn schwalbe. Dat betekende ook de ruststand. Vijf minuten na rust zette Huntelaar de stand op 0-3 nadat een schot van Perez bleef hangen in het strafschopgebied. Diezelfde Huntelaar maakte na ruim 20 minuten in de tweede helft ook de 0-4, zijn derde van de avond.

Ites gescheurd
Grote tegenvaller was dat de Roemeen Mitea geblesseerd van het veld moest. Fysiotherapeut Ricardo Sanders van Ajax bevestigde na afloop dat Mitea iets gescheurd heeft. ,,Het is een scheur in zijn bovenbeen, maar we hebben nog geen beeld. Het kan twee weken duren, maar ook wel vier of zes. We weten het morgen pas.”

Afstraffen
Tot slot was Ten Cate wel tevreden over de voetbaltechnische tegenstand van HHC Hardenberg, want die had Ajax nog niet eerder zo gehad, maar niet met de harde fysieke. “Er werden een paar heel vervelende overtredingen gemaakt. Dat vond ik voor een oefenwedstrijd toch iets te pittig. Ze gaven goed tegenstand, maar ik baal er alleen van dat we maar vier goals maakten. Ik ben eigenlijk nog niet boos geweest, maar als ik reden heb om boos te zijn, dan had ik het vandaag kunnen zijn. Zeker als een ploeg zo hard speelt, dan moet je dat ook maar afstraffen – in de goede zin van het woord – met minstens nog vier tot zes doelpunten erbij.”

Basisopstelling Ajax: Vermeer, Ogararu, Stam, Lindenbergh, Emanuelson, Perez, Gabri, Manucharyan, Rosales, Huntelaar, Mitea.

Related posts