Ajax schiet uit de slof tegen SV De Lutte: 0-18

Ajax heeft zwaar uitgehaald naar de gastheren van het trainingskamp De Lutte. Net als gisteren wist Ajax meer dan 10 keer te scoren. Vandaag werd het zelfs 0-18. Bij de rust had Ajax al een voorsprong van 0-9. Grote man was Charisteas met vier treffers. Ook Kenneth Perez en Rydell Poepon hadden een groot aandeel. Zij scoorden allebei drie keer. De overige tdoelpunten werden gemaakt door Nicolae Mitea (2x), Robbert Schilder (2x), Edgar Manucharyan, Tom de Mul en Jeffrey Sarpong.

Zonder Klaas Jan Huntelaar, die wegens een lichte vermoeidheid aan de kant werd gehouden, maar met Rydell Poepon in de spits en zonder Roger (ook uit voorzorg niet opgesteld) startte Ajax met de debuterende reservekeeper Dennis Gentenaar in de basis. Robbert Schilder, die Henk ten Cate dinsdagavond in de wedstrijd tegen ABS op de linksachter positie zo had verbaasd, mocht weer op die plek starten.

“Ajax heeft hier niet veel aan”
Henk ten Cate was na de 0-18 zege van zijn ploeg tegen de amateurs van De Lutte allesbehalve blij. De oefenmeester vindt dat dit soort wedstrijden voor Ajax amper waarde hebben, wegens een gebrek aan tegenstand. “Natuurlijk is het wel leuk voor het publiek, maar we zijn niet echt getest. Daarvoor was de tegenstand te gering. Eigenlijk hebben we hier niet heel veel aan. Alleen voor de spitsen is zo´n wedstrijd eigenlijk lekker. Spitsen willen altijd scoren, die bal tegen het net zien gaan. Daar was deze wedstrijd wel goed voor.”

Opstelling Ajax:
Gentenaar (46. Van Duin), Boakye, Stam (46. Ogararu), Vertonghen, Schilder, Gabri (46. Sarpong), Lindenbergh, Perez (46. Manucharyan), De Mul (46. Rosales), Poepon (46. Charisteas), Mitea

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd

Related posts