Stam vaste aanvoerder komend seizoen
Ajax in tweede oefenduel ruim langs ABS: 0-11

Ajax heeft het tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. In Bathmen versloegen de Amsterdammers het plaatselijke ABS met 0-11. Bij rust leidde Ajax al met 0-3 door drie treffers van Klaas-Jan Huntelaar.

Na 9 minuten opende Huntelaar de score. In de 17e en 20ste minuut vergrootte de Ajax de spits de score naar 0-3. Na rust speelde Ajax in een sterk gewijzigd elftal, er werd maar liefst 7 keer gewisseld, en werd de score uiteindelijk uitgebreid naar 0-11, via goals Charisteas (3x), Rosales (2x), Mitea, Lindenbergh en Sarpong.


Het is nog even wennen: Jaap Stam in Ajax-shirt


Stam vaste aanvoerder
Jaap Stam en Kenneth Perez maakten dinsdagavond hun debuut voor Ajax. Stam deed dat als aanvoerder van de ploeg. Henk ten Cate heeft Stam definitief aangewezen als de nieuwe aanvoerder voor komend seizoen 2006/2007. Na de wedstrijd tegen ABS kreeg zowel Stam als de media dit te horen. “Ik voel me vereerd”, aldus Stam. De verdediger was nooit eerder vaste aanvoerder. Jaap Stam kwam aan het begin van dit seizoen over van AC Milan en was daarvoor jarenlang speler van onder andere het Engelse Manchester United. ,,Daar ben ik ook wel eens aanvoerder geweest”, sprak de Kampenaar na het met 0-11 gewonnen oefenduel tegen ABS. ,,Alleen nooit de vaste aanvoerder. Dat ik de aanvoerder van Ajax ben, vind ik een eer. Ajax is een grote club. En ik voel dat er dit seizoen iets moois kan groeien in deze groep.”

,,Jaap is een grote speler”, verklaarde Henk ten Cate zijn keuze voor Stam als nieuwe aanvoerder. ,,Als tweede aanvoerder heb ik Kenneth Perez genoemd, hij is de aanvoerder van de groep buitenlandse spelers en de derde aanvoerder voor komend seizoen is Klaas Jan Huntelaar. Zo zijn alle geledingen van de selectie vertegenwoordigd”, aldus Ten Cate.


Jaap Stam in zijn eerste wedstrijd voor Ajax direct als aanvoerder

ABS-Ajax 0-11 (0-3)
0-1 Huntelaar (‘9, penalty)
0-2 Huntelaar (’17)
0-3 Huntelaar (’20)
0-4 Rosales (’53)
0-5 Rosales (’56)
0-6 Charisteas (’58)
0-7 Charisteas (’73)
0-8 Charisteas (’81)
0-9 Mitea (’83)
0-10 Lindenbergh (’84)
0-11 Sarpong (’88)

Opstelling Ajax:
Vermeer, Ogararu (’75 Boakye), Stam, Schilder, Emanuelson (’46 Vertonghen), Gabri (’64 Lindenbergh), Manucharyan (’46 Mitea), Roger, Rosales (’58 De Mul), Huntelaar (’46 Charisteas), Perez (’64 Sarpong)

Related posts