Ajax wint eerste oefenpot van JOS Watergraafsmeer: 1-5

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-5 gewonnen van de amateurs van JOS Watergraafsmeer. Na een aantal zware dagen van training onder vaak extreme temperaturen maakten de nieuwe aanwinsten Ogararu, gabri en Roger hun debuut. Ook Vertonghen mocht starten.

De eerste helft eindigde in 0-2 voor Ajax, via goals van Mitea en Huntelaar. In de tweede helft nam Lindenbergh de aanvoerdersband over toen Huntelaar plaats moest maken voor Charisteas. Poepon maakte de 0-3, waarna Ajax moest toestaan dat JOS Watergraafsmeer de 1-3 kon maken. Angelos Charisteas tekende voor de 1-4 en Mitea scoorde zijn tweede met de 1-5.

Na een loodzware eerste trainingsweek toonde Ten Cate zich tevreden over het eerste oefenduel. Content ook, over de gehele eerste week. Al wordt aan de uitslag van het eerste trainingsduel (1-5) weinig waarde gehecht. Het gaat nu vooral om inzet tonen en op elkaar ingespeeld raken. Plezier maken en beleven binnen de lijnen. En, voor de jonge beloften en aanwinsten: zo snel mogelijk veel ervaring opdoen in Ajax 1. ,,We hebben de afgelopen week acht keer getraind, vaak onder tropische omstandigheden”, zei Ten Cate. ,,Dan ben ik tevreden als het hele team na zo’n zware week in de eerste wedstrijd veel inzet toont. Ik heb vandaag bovendien mooie goals gezien.”

JOS/Watergraafsmeer-Ajax 1-5 (0-2)
Mitea 0-1
Huntelaar 0-2
De Mul 0-3
Blankendaal 1-3
Charisteas 1-4
Mitea 1-5

Opstelling JOS/Watergraafsmeer:
Dirven (83. Leblanc); Jepkes, Jongkind (53. Middelbeek), Ouachour, Aourieghel (71. Goeverneur); De Jong (83. De Groot), Dettmer, Menders (53. Van Guine); Bond (53. Annema), Ikariden (62. Blankendaal) en Lynch (85. Stoc).

Opstelling Ajax:
Vermeer (46. Van Duin); Ogararu, Boakye, Vertonghen, Emanuelson (71. Roger); Gabri (46. Sarpong), Lindenbergh, Roger (46. Poepon); Rosales (46. De Mul), Huntelaar (46. Charisteas), Mitea.

Klik hier voor een fotoreportage!

Related posts