Valencia trekt Morientes aan: Kluivert moet nu echt weg

Patrick Kluivert kan op zoek naar een nieuwe club. Eerder liet Valencia al weten dat Kluivert wat hen betreft weg mocht maar niet moest (zie bericht). Trainer Quique Sanchez Flores van Valencia heeft de spits nu laten weten dat hij komend seizoen overbodig is. De oefenmeester neemt de geboren Amsterdammer ook niet mee naar een trainingskamp in Ermelo. Kluivert stelde bij Valencia teleur.

Mede door een knieblessure speelde hij slechts 202 minuten in de hoofdmacht. Daarvoor faalde de spits bij Newcastle United. Eerder was er al sprake van een eventuele komst naar Ajax. Die ging niet door omdat Kluivert zich bij Valencia alsnog wilde bewijzen. Maar het besluit van de Spaanse club maakt alles weer anders. Er is zelfs sprake van geweest dat hij herenigd zou worden met Louis van Gaal bij AZ. Dat scenario kan ook weer uit de kast dus.

Bij Ajax lijkt momenteel geen plaats voor Kluivert. De club heeft gister nog aangegeven dat het budget voor het aantrekken van nieuwe spelers op is. Daarbij gaf de club wel direct aan dat er altijd uitzonderingen gemaakt kunnen worden voor speciale gevallen (o.a. Vieira). Een andere mogelijkheid is dat alsnog spelers vertrekken uit Amsterdam. In dat verband werd al eerder Angelos Charisteas in verband gebracht met Nurnberg, waarook Thomas Galasek naar verhuisd is.

Morientes
Vooruitlopend op een vertrek van Kluivert presenteerde Valencia woensdag alvast een nieuwe aanvaller. Fernando Morientes zette zijn handtekening onder een driejarig contract. De Spaanse club betaalt ruim zes miljoen euro voor de spits die bij Liverpool niet kon overtuigen. Morientes kwam eerder onder meer uit voor Real Madrid dat hem tijdelijk ook nog verhuurde aan AS Monaco. De dertigjarige Morientes moet een aanvalskoppel met David Villa gaan vormen. De spits maakte vorig seizoen 25 treffers voor de nummer drie van Spanje.

Related posts