Na winterstop proef met vingerafdruk bij o.a. ArenA

De KNVB gaat in drie stadions een proef doen met biometrische controle, zo weet NOS-nieuws te melden. Mensen die het stadion in willen, moeten zich daarbij identificeren via hun vingerafdruk. De voetbalbond hoopt zo relschoppers uit de stadions te weren. In een zwembad in Ridderkerk wordt al gewerkt met biometrische controle. De directeur daar is zeer tevreden. Volgens hem houden bezoekers zich beter aan de regels als ze niet meer anoniem zijn.

Bij biometrie wordt gebruik gemaakt van een computersysteem dat persoonlijke kenmerken van individuen vaststelt. De proef begint na de winterstop bij de stadions van Ajax, Feyenoord en Vitesse.

Het moet niet gekker worden. Waar een terrorist vrijwel ongestoord ieder willekeurig vliegveld in de wereld in en uit loopt moeten voetbalsupporters de strengst mogelijke controles ondergaan om een stadion binnen te komen. Voetbalsupporters zijn natuurlijk een veel belangrijker issue voor ‘s-lands veiligheid. De ondoorgrondelijkheid van de politiek ten top!

Related posts