Taakstraffen voor relschoppers Ajax-huldiging

De politierechter in Amsterdam heeft vandaag taakstraffen uitgedeeld aan persoenen die op 8 mei betrokken waren bij de rellen na de huldiging van Ajax op het Amsterdamse Leidseplein. De zitting, waarbij in totaal twintig verdachten moeten voorkomen, duurt nog de hele dag. De rechter achtte de schuld van de eerste drie deze dinsdagochtend bewezen. Zij moeten taakstraffen tot zeventig uur uitvoeren. Een van hen kreeg daarbovenop een stadionverbod en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken opgelegd.

Volgens de rechter hebben alle verdachten zich schuldig gemaakt aan een ernstig feit, dat grote maatschappelijke impact heeft gehad. Zo dreigde burgemeester Job Cohen van Amsterdam vlak na de rellen dat een huldiging op het Leidseplein er voorlopig niet meer inzit.

Daarmee hebben de hooligans het volgens de rechter verpest voor alle Ajax-fans die er wel een feestje van willen maken. Bovendien hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan het gooien van diverse voorwerpen naar politiemensen en -voertuigen, waardoor soms levensgevaarlijke situaties ontstonden.

Bron: Nu.nl

Related posts