Schilder tekent nieuw contract tot 2009

Robbert Schilder heeft aan het einde van de eerste trainingsdag van Ajax een nieuw contract getekend dat hem tot 2009 aan de club verbindt. ,,Dit contract betekent wel wat, er spreekt vertrouwen uit”, aldus de middenvelder. Martin van Geel sprak vanmiddag tijdens de persconferentie echter uit dat Schilder eventueel in aanmerking komt om verhuurd te worden. Schilder is daar uiteraard van op de hoogte. ,,Als ik tijdens de voorbereiding niet kan laten zien dat ik dicht tegen de basis aan zit, is dat een optie”, beaamt Schilder. ,,Ik hoop, wat er ook wordt beslist na de voorbereiding, dat het de beste keuze voor mij zal zijn. Er zijn voorbeelden genoeg dat dat heel goed kan zijn voor je ontwikkeling.”

Thomas Vermaelen is zo’n voorbeeld. De Belg werd twee seizeoen geleden verhuurd aan RKC Waalwijk, kwam terug naar Ajax en speelde voor de zomerstop een sterk seizoen in Ajax 1. Toch zou Schilder, die de Ajax-jeugdopleiding doorliep, het liefst bij ‘zijn’ club blijven. ,,Dat zou het mooiste zijn, maar dat is niet altijd het beste. Als ik veel wedstrijden speel in de Eredivisie zal dat beter voor me zijn. Het wordt spannend dus, de voorbereiding, ik zal aan de bak moeten. Maar dat ik nu een nieuw contract teken, daar spreekt wel vertrouwen uit voor de toekomst. Het is een mooie uitdaging.”

Schilder heeft genoten van de eerste training van het seizoen, in een uitstekende sfeer, gecreëerd door de vele supporters die op een speciaal gebouwde tribune langs het trainingsveld de verrichtingen van hun Amsterdamse helden konden volgen. ,,Het was wel even wennen onder een nieuwe trainer, want de afgelopen drie jaar heb ik Danny Blind als trainer gehad. Het was niet zo zwaar, maar zonder dat je het nu zo goed in de gaten had, was het een conditionele training. En de hele sfeer erom heen was erg leuk, top!”, aldus het Ajax-talent.

Bron: Ajax.nl
http://www.ajax.nl/show/id=1322/contentid=47607

Related posts