Ajax wil bij veroordeling Juve alsnog C.L. op haar namen krijgen

Tegenover Sportweek heeft Ajax directeur Maarten Fontein laten weten dat indien bewezen wordt dat Juventus strafbare feiten heeft gepleegd rondom de Champions league finale tegen Ajax, Ajax die titel alsnog op haar naam wil krijgen. ,,Als blijkt dat Juventus de prijs heeft binnengehaald dankzij het omkopen van de scheidsrechter vind ik het niet meer dan normaal dat de verliezende club de betreffende prijs in handen krijgt. Ook als dat tien jaar na dato zou zijn.”

Door het onderzoek naar sportieve fraude van onder meer Juventus in de Serie A lijkt ook de Champions Leaguefinale van toen opnieuw in een ander daglicht komen te staan. Zes jaar geleden werd Juventus er al eens van beschuldigd dat de club tussen 1994 en 1998, spelers stelselmatig doping had toegediend. De zaak werd in gang gezet door Zdenek Zeman, voormalig manager van AS Roma. Vorig jaar december werd de zaak uiteindelijk geseponeerd (zie bericht).
http://www.ajaxf-side.nl/nieuws/2005/1213champleague_juventus.htm

Arie van Eijden, voorganger van Fontein als algemeen directeur bij Ajax, heeft altijd laten weten dat Ajax niet op de prijs zat te wachten. Fontein denkt daar dus heel anders over. Een uitspraak in deze zaak zal nog maanden, misschien wel een jaar duren, maar Fontein kon het niet nalaten alvast te gaan rekenen. Real Madrid won negen keer de ‘ Cup met de grote oren’, AC Milan zes keer. Zou Ajax onverhoopt alsnog die Champions League mogen bijschrijven, zouden de Amsterdammers er net eentje meer hebben dan Bayern München dat vier keer de belangrijkste Europa Cup won. Ajax zou daarmee gelijk komen met vijfvoudig winnaar Liverpool. Zou er dan ook wellicht alsnog ook nog een ietswat verlate huldiging volgen? Het zou mooi zijn maar laten we er maar niet te veel op rekenen…

http://www.sportweek.nl/detail.asp?groupid=2&newsid=14897

Related posts