Ajax verwacht nettoverlies

Ajax rekent erop dat het afgelopen boekjaar met rode cijfers is afgesloten. De Amsterdamse voetbalclub verwacht dat het gebroken boekjaar 2005/2006, dat vrijdag afliep, een nettoverlies heeft opgeleverd. Het uitblijven van grote transferopbrengsten is de belangrijkste oorzaak van het verwachte verlies.

Dat meldde Ajax maandag. Ook reorganisatiekosten en extra investeringen hebben de beursgenoteerde voetbalclub in de min geduwd. Ajax verwacht dat het resultaat uit de dagelijkse bedrijfsvoering wel positief is.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in maart hoopte Ajax nog dat het volledig boekjaar met een nettowinst zou worden afgesloten. De voetbalonderneming waarschuwde toen wel al dat de transferresultaten in het tweede halfjaar de doorslag moesten geven.

Huntelaar
In de tweede helft van het gebroken boekjaar zijn de transfersommen verwerkt van onder anderen Nigel de Jong, Julien Escudé en Bogdan Lobont. Ook de aankoop van Klaas-Jan Huntelaar voor 9 miljoen euro is in deze periode in de boekhouding verwerkt.

In de vorige boekjaren wist Ajax wel nettowinsten te boeken, vooral dankzij grote transferopbrengsten. Spelers als de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic en de Roemeense verdediger Christian Chivu, die bij Italiaanse clubs zijn gaan spelen, leverden de Amsterdamse voetbalclub de nodige miljoenen op.

Related posts