Ten Cate haalt Poepon, Sarpong en Vertonghen bij selectie

Henk ten Cate heeft nog drie spelers van Jong Ajax bij de A-selectie gehaald. Jan Vertonghen, Rydell Poepon en Jeffrey Sarpong moeten zich aanstaande maandag melden bij de eerste training. Eerde meldde AS al dat Jong Ajax-doelman Marco van Duin (19) aanstaande maandag met de A-selectie meetraint. De afwezigheid van de WK-spelers Hedwiges Maduro, Johnny Heitinga, Ryan Babel, Wesley Sneijder en Maarten Stekelenburg heeft zeer waarschijnlijk met de stageperiode van de Jong Ajax-spelers te maken. De WK-gangers melden zich drie weken later.

Vertonghen (19) en Poepon (18) gelden als verrassing. De laatste was afgelopen seizoen als spits vijftien keer trefzeker voor de A1 van Sonny Silooy. Poepon is groot en sterk en kan naast de spitspositie ook op ’tien’ uit de voeten. Hij speelt pas twee jaar bij Ajax. De linksbenige Belgische middenvelder Vertonghen is afkomstig van satellietclub GBA en kwam op 16-jarige leeftijd in de B1 van Ajax terecht.

Related posts