NOS: ‘Patrick Vieira wil graag naar Ajax’

In Studio Sportzomer wist journalist Hugo Borst gisteravond te melden dat de Franse middenvelder Patrick Vieira, op dit moment actief met Frankrijk op het WK, zou willen verhuurd worden aan Ajax. Juventus, de huidige werkgever van Vieira, zal komend seizoen mogelijk in de serie B moeten uitkomen. Als de degradatie naar de serie B een feit wordt, zou het minstens een jaar duren tot dat de Oude Dame weer op het hoogste niveau zou spelen. In 1996 stond Viera al dichtbij de Amsterdamse club, maar toen kwam Arsenal met meer geld zwaaien.

Martin van Geel, technisch directeur bij Ajax, ontkende het bericht niet in Studio Sportzomer. “Ik hoorde het bericht ook vanavond pas”, aldus Martin van Geel. Viera kon vroeger ook al eens naar Ajax. De bemiddelingskosten (1 miljoen gulden voor zijn toenmalige zaakwaarnemer) zouden volgens Van Os te groot zijn, waarop de speler naar Arsenal vertrok.

Related posts