Definitieve opstelling Oranje tegen Argentinië: Sneijder enige Ajacied in de basis

Bondscoach Marco van Basten heeft zojuist zijn basisopstelling bekendgemaakt voor het duel tegen Argentinië. Zoals verwacht zullen de spelers met een gele kaart op de bank plaatsnemen, met uitzondering van Khalid Bouhlarouz. De bondscoach van Oranje wil de verdediger speelminuten laten maken met het oog op de volgende ronde. ook Ajacied John Heitinga heeft een gele kaart achter zijn naam staan en wordt dus ‘gespaard’. Wesley Sneijder start wel in de basiself.

De wijzigingen betekenen dat AZ-spelers Tim de Cler (ex-Ajax) en Kew Jaliens vanavond tegen Argentinië hun WK-debuut zullen maken. Ook ex-Ajacied Rafael Van der Vaart zal in de basiself plaatsnemen, hetgee ook geldt voor Dirk Kuyt. Edwin van der Sar zal tegen Argentinië het interlandrecord van Frank de Boer gaan evenaren.

Ondanks alle berichtgeving in de media neemt Van Basten het duel met de Argentijnen erg serieus. ,,Uiteraard, maar progressie maken is belangrijker dan de winst in de groep”, aldus de bondscoach.,,Het heeft geen zin om je daar op te richten. Je hebt er toch geen grip op. We zien het allemaal wel.”

Opstelling Oranje tegen Argentinie:
Van der Sar; Jaliens, Bouhlarouz, Ooijer, De Cler; Landzaat, Sneijder, Van der Vaart; Kuijt, Van Nistelrooij, Van Persie

Related posts