Ook Capetown talent Stanton Lewis voor 4 jaar vastgelegd
Ajax trekt opnieuw oud-speler van Barça aan: Roger Garcia

Ajax heeft er na Gabri opnieuw een Spanjaard met een Barcelona-verleden bij. Roger García (29) komt transfervrij over van Villarreal en tekende voor één jaar.
‘Hij is gehaald voor de basis’, aldus technisch directeur Martin van Geel. De komst van Roger werd gerealiseerd toen Edgar Davids niet haalbaar bleek. ‘Hij is een ervaren speler en met hem is de selectie nu in principe rond.’ Enige weken geleden stond al in de Spaanse media dat Cruijff het aantrekken van Roger had aanbevolen.

De linksbenige middenvelder genoot zijn opleiding bij Barcelona en debuteerde elf jaar geleden onder Johan Cruijff in de hoofdmacht van Barca. De Catalaan opende sterk met 33 optredens en vijf goals in het seizoen 1995/96. Daarna werd zijn inbreng minder.

In de zomer van 1999 vertrok hij naar stadgenoot Espanyol, waar hij wel een vaste waarde was. De laatste drie seizoenen kwam hij uit voor Villarreal. Aanvankelijk als belangrijke kracht maar de laatste twee jaar voornamelijk als invaller.

De nieuwe Ajax-aanwinst Roger Garcia reageert op de officiële website van de club verheugd op zijn komst naar Amsterdam. “Ik ben erg blij dat ik bij Ajax kan spelen”, aldus Roger direct nadat hij zijn handtekening had gezet. “Het is een eer om voor zo’n grote club uit te mogen komen. Ajax is voor mij de school van het echte voetbal. Bij Ajax zijn veel goede spelers vandaan gekomen.”

Raakvlakken
Net als zijn landgenoot Gabri, die eerder al de overstap naar Ajax maakte, is Roger van mening dat de clubcultuur van zijn nieuwe werkgever veel lijkt op die van FC Barcelona. “Ik denk dat je zeker qua spel Ajax en Barcelona goed kunt vergelijken”, legt de 29-jarige middenvelder uit. “Ik begon onder Cruijff bij Barcelona, dus de raakvlakken tussen beide clubs zijn zeker aanwezig. Ik ken Gabri goed en ik heb hem al gesproken over Ajax. We hebben dezelfde mening: dat Ajax een grote club is met een grote historie waarbij het een eer is om voor te spelen.”

Ook met trainer Henk ten Cate heeft Roger inmiddels een gesprek gehad. “Dat klikte en ik heb over de trainer Ten Cate ook goede berichten gehoord. Hij heeft samen met Frank Rijkaard heel goed werk afgeleverd in Barcelona.” De linkspoot, die in zijn carrière al veel prijzen veroverde, begint ook aan zijn periode bij Ajax ambitieus. “Ik ga hier alles geven wat ik in mij heb en hoop prijzen te winnen.”

Stanton Lewis
Naast de komst van Roger krijgt Ajax er ook een Zuid-Afrikaans talent bij. Stanton Lewis komt waarschijnlijk voor vier jaar over van Ajax Cape Town. De negentienjarige belofte is een centrumspits maar kan ook als schaduwspits goed uit de voeten. Lewis begint bij Jong Ajax.

Related posts