‘Davids niet, Kluivert wel naar Ajax?’

De transfer van Edgar Davids naar Ajax zou volgens Johan Derksen in het tv-programma Voetbal Insite van gisteravond nu definitief van de baan zijn. Derksen zei dat volgens technisch directeur Martin van Geel van Ajax ‘een terugkeer van Davids naar Amsterdam niet tot de mogelijkheden behoort’. De in de studio aanwezige assistent trainer van Henk ten Cate, Alfons Groenendijk, kon het bericht van Derksen min of meer bevestigen.

,,Wij hadden hem er heel graag bij gehad”, zegt Groenendijk. ,,Maar als het niet mogelijk is, dan is dat jammer. Wat niet is, dat is niet.” Derksen zei eveneens dat Ajax stiekem nog hoopt dat Davids zich bedenkt, maar dat de kans dat de 33-jarige routinier alsnog naar De Arena komt uiterst klein is.

Kluivert
Waar de transfer van Davids dus op losse schroeven lijkt te staan beginnen de geruchten rondom Patrick Kluivert steeds serieuzer te lijken. Volgens het regionale Las Provincias, doorgaans heel behoorlijk ingevoerd bij Valencia, zou de interesse van Ajax in de spits zelfs zeer concreet zijn. De Spaanse club zou mee willen werken, maar bevreesd zijn voor de uitgebreide medische keuring die Ajax vereist. Indien de speler niet door de keuring zou komen, vreest Valencia dat het Kluivert niet meer van de hand zal kunnen doen, zo meldt het bericht in Las Provincias. Ten Cate kent Kluivert van zijn tijd bij Barcelona. De Ajax coach ontkende vorige week echter bezig te zijn met een transfer van Kluivert.

Related posts