Tsjechie met belangrijke Galasek en Grygera naar ruime winst op VS

De Tsjechen hebben vanmiddag wederom laten zien over een fantastisch elftal te beschikken. De mannen van Karel Bruckner rolden in hun eerste WK-duel de VS eenvoudig met 3-0 op. Het was de boomlange Jan Koller die de score al vroeg opende. Hij promoveerde een goede voorzet van rechts van Ajacied Grygera tot een doelpunt. Voor rust was het Thomas Rosicky die met een weergaloos doelpunt de voorsprong voor de Tsjechen verdubbelde. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van spits Jan Koller. Hij liep vroeg in de wedstrijd al een hamstringblessure op en zijn WK zou weleens voorbij kunnen zijn.

In de tweede helft waren de Amerikanen niet bij machte om de Tsjechische verdediging te slechten. In een fantastisch uitgevoerde counter was het Rosicky die met zijn tweede doelpunt de 3-0 eindstand op het bord zette. De kleine middenvelder was met twee doelpunten de uitblinker maar ook Thomas Galasek, die Ajax heeft verruild voor het Duitse Nurnberg speelde een belangrijke rol bij de Tsjechen.

Related posts