Nog één versterking; Defour definitief niet
Davids, Mendes, Braafheid of toch Kluivert?

Na het aantrekken van Gabri is de vraag wie de volgende aankoop van Ajax zal worden. In de selectie voor het nieuwe seizoen is nog ruimte voor één nieuwe aanwinst. Dat meldt technisch directeur Martin van Geel vandaag in Het Parool. Enkele nieuwsites weten te melden dat Edgar Davids deze week zijn handtekening zal zetten onder een tweejarig contract.

Transfer Defour definitief van de baan
Steven Defour gaat defnitief niet naar Ajax, zo meldt de officiële site van KRC Genk zojuist. ‘Het water tussen KRC Genk en Ajax bleek na een gesprek tussen beide clubs heden middag zo diep dat de onderhandelingen tussen beide ploegen definitief beëindigd zijn’, aldus de site.

Braafheid
Diverse bronnen tipten de site V-Style.nl over de mogelijke komst van linksback Edson Braafheid (FC Utrecht). Feyenoord zou zich ook al gemeld hebben voor de linksback, echter lijkt Ajax de voorkeur te krijgen voor Braafheid.

Toch Kluivert?
Volgens de Valenciaanse krant Levante keert Patrick Kluivert terug naar Ajax. De blessuregevoelige aanvaller heeft geen basisplaats kunnen veroveren bij zijn huidige club Valencia en mag daarom vertrekken. Naar het schijnt is Ajax geintresseerd om Kluivert terug te halen naar Amsterdam.

Mendes
Ook de naam van David Mendes da Silva circuleert nog steeds. De nieuwe Ajax-coach Henk ten Cate zou erg gecharmeerd zijn van Mendes. Eerder al werd gesuggereerd dat Ajax dicht bij een akkoord met Mendes was. ,,Meerdere clubs hebben zich voor hem gemeld,’’ bevestigt NAC-voorzitter Willem van der Hoeven vandaag in de regionale krant BN/De Stem. ,,De kans is groot dat hij vertrekt. Ik denk dat er binnen een week duidelijkheid is.’’ Ook FC Koln en (wederom) Feyenoord zouden zich bij het rijtje gegadigden voor Mendes hebben gevoegd.

Grønkjær
Ook de mogelijke comeback van Jesper Grønkjær (VfB Stuttgart) in Amsterdam is van de baan. De vleugelspits heeft de eerste gesprekken met FC Kopenhagen achter de rug over een terugkeer naar zijn vaderland. Daarnaast bestond er ook interesse in Sebastien Pocognoli van Genk, maar de jonge linksback wordt nu ook nadrukkelijk gevolgd door Club Brugge.

Salaris Gabri
Overigens spreekt Van Geel zich in Het Parool uit over het hoge salaris van de dinsdag gecontracteerde Gabri. “Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat Gabri bij Ajax iets op zijn salaris moet inleveren”, aldus de Ajax-directeur. “Hij is niet de best betaalde speler in onze selectie.”

Ook gaf Van Geel toe dat Ajax de middenvelder pas sinds kort op het oog heeft. ,,Voordat Ten Cate trainer werd bij Ajax, hadden we Gabri niet in het vizier. We scouten meestal niet bij clubs als Barcelona of Real Madrid. Financieel is dat vaak een moeilijk verhaal.”

Related posts