KNVB maakt definitieve eindstand eredivisie bekend; Ajax 2e

Op basis van de eerste 34 competitieronden wordt bepaald welke club landskampioen is, welke club degradeert en welke clubs kunnen instromen voor deelname aan de verschillende play-offs. Dit is echter een tussenstand. De definitieve eindstand van de competitie in de eredivisie wordt bepaald na de play-offs wedstrijden, mede als gevolg van de eis van UEFA.

Na de play-offs is een definitieve eindrangschikking opgemaakt op basis waarvan de prijzen (Europese tickets) zijn verdeeld. Bepalend voor deze eindstand zijn dus ook de resultaten in de play-offs. Daar waar de resultaten in de play offs geen uitsluitsel geven (die vergelijking niet te maken is), wordt teruggevallen op de ranglijst na 34 wedstrijden.

Het betreft een ranglijst zonder punten. Dit betekent dat de definitieve eindstand voor het seizoen 2005/2006 er als volgt uitziet:
1. PSV (kampioen) – Champions League
2. Ajax (play-offsfinale gewonnen) – voorronde Champions League
3. FC Groningen (play-offsfinale verloren) – UEFA Cup
4. AZ (na 34 wedstrijden hoger geëindigd dan Feyenoord) – UEFA Cup
5. feijenoord (na 34 wedstrijden lager geëindigd dan AZ) – UEFA Cup

Related posts