Ajax contracteert George Ogararu

Het hing al in de lucht maar zojuist meldt Ajax het via de website officieel: Ajax heeft overeenstemming bereikt over de overgang van George Ogararu van Steaua Boekarest naar Ajax. Het contract van Ogararu met Ajax gaat in op 1 juli 2006 en heeft een looptijd van vier jaar. De 26-jarige Roemeense rechtervleugelverdediger is sinds een aantal jaar een vaste waarde in het elftal van Steaua Boekarest. Op dit moment staat Ogararu met zijn club bovenaan de ranglijst van de Roemeense nationale competitie. Zijn debuut voor het nationale elftal maakte hij op 26 maart 2005 in de wedstrijd Roemenië – Nederland.


‘Voor deze club wil je altijd spelen’
George Ogararu kwam op zijn achtste jaar al bij Steaua Boekarest en op een kleine anderhalf jaar na toen hij werd verhuurd aan onder andere Otelul Galati heeft hij daar altijd gespeeld. Hij is zeer verheugd over zijn transfer naar Amsterdam. ,,Ajax is een erg grote club, een van de grootste van Europa. Ze hebben in het verleden veel prijzen gewonnen”, weet de Roemeen. ,,Voor deze club wil je altijd spelen!”
Ambities heeft de rechtsback, die naar eigen zeggen over een goede techniek beschikt en positioneel sterk is, voldoende. ,,Ik hoop elk jaar kampioen te worden en de beker te winnen. Dat zijn nou eenmaal de doelen die bij een grote club horen.”

Ogararu is niet de eerste Roemeen in Amsterdamse dienst, maar Bogdan Lobont en Nicolae Mitea kent hij niet zo goed. ,,Cristian Chivu daarentegen wel. Met hem speelde ik vroeger in nationale jeugdteams. Ik heb hem nog gesproken en hij zei: ‘Dit is een erg goede keuze’. Nicolae Mitea heb ik een paar keer bij het nationale team gezien. Ik hoop dat hij mij hier wegwijs wil maken.”

De enige interland die de rechtsback speelde in zijn loopbaan was dit seizoen tegen Nederland toen hij samen met onder andere de oud-Ajacied Chivu in de verdediging stond. Roemenië verloor met 2-0.

Na afloop van de Roemeense competitie zal Ogararu nog even genieten van zijn familie en een vakantie alvorens hij naar Amsterdam komt. ,,Dan ga ik met heel veel zin beginnen”, zegt de verdediger enthousiast.

Related posts