Tsjech is teleurgesteld in Ajax
Galásek vertrekt naar 1. FC Nürnberg

Tomás Galásek vertrekt deze zomer na zes seizoenen transfervrij bij Ajax. Het Duitse 1. FC Nürnberg is de nieuwe werkgever van de 33-jarige Tsjech. Ajax wilde het contract met de middenvelder nog wel verlengen, maar Galásek was niet tevreden over de aanbieding van de Amsterdammers. Na zes jaar Ajax, gaat hij nu twee jaar bij de Duitse middenmoter ballen. Nog voor het WK wilde Galásek een nieuwe club gevonden hebben. De international had drie mogelijke competities voor ogen. Naast de Eredivisie zag hij het Premiership en de Bundesliga als optie. Het werd het laatste, met een contract voor twee jaar bij 1. FC Nürnberg.

‘Nürnberg voldeed aan het toekomstplaatje van Tomás. De club gaf hem een goed gevoel. Trainer Hans Meyer sprak veel waardering uit. Bovendien is de Bundesliga een interessante competitie en is Nürnberg een traditierijke club in opbouw’, meldt zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer tegenover VI.nl.

Na een prima tweede seizoenshelft eindigde Nürnberg als achtste. Dat mag de verdienste heten van Meyer, die het in november overnam van de opgestapte Wolfgang Wolf. De oud-trainer van FC Twente verlengde zijn contract met een jaar.

Galásek (33) maakte in 2000 in het kielzog van Co Adriaanse zijn opwachting bij Ajax. Na zes jaar leek hij zijn verblijf in Amsterdam te verlengen, maar hij zag daar vanaf omdat de aanbieding hem te weinig aansprak.

De aanvoerder en Tsjechisch international laat in een interview met Sportweek weten toch teleurgesteld te zijn in Ajax. Galásek is van mening dat hij nooit het respect en vertrouwen heeft gekregen wat hij naar eigen zeggen verdiende.

,,Ik heb nooit het gevoel gekregen dat ik de echte aanvoerder van Ajax was. Ik ben altijd anders benaderd. Onder de supporters word ik wel gewaardeerd, maar ik ben nooit uitgegroeid tot een populaire speler. Toen ik op de bank zat, werd mijn naam niet gescandeerd.”

,,Het eerste jaar bij Ajax, het seizoen 2000-2001, heb ik heel goed gepresteerd, 33 wedstrijden gespeeld en acht doelpunten gemaakt. Misschien was dat zelfs wel mijn beste jaar, maar niemand interesseerde zich voor mij. Omdat ik het vriendje van Co was, het vriendje van de trainer. Co liet soms ook duidelijk blijken dat ik zijn favoriete speler was. Daar was ik niet altijd even blij mee.”

,,Ik werd aan het begin van het seizoen aan de kant geschoven en niemand die het voor me opnam. Ook geen journalist. Na al die jaren had ik op iets meer steun gerekend. De club toonde weinig respect voor iemand die zes jaar heeft gepresteerd. Ik wilde op juiste waarde worden geschat en dat is niet gebeurd. Ik dacht echt dat ik een gewaardeerde kracht was en kwam bedrogen uit.”

,,In Nederland praten ze alleen maar over ervaring, maar ze doen er niks mee. Het was alsof ik een mes in m’n rug kreeg. Ik ben teleurgesteld, maar opgelucht dat ik volgend seizoen niet meer voor Ajax speel. Ik vertrek met gemengde gevoelens.”

,,Ajax is volgens mij helemaal geen kille club. Ajax is juist een heel leuke club. Maar het probleem van Ajax is dat niemand de club kan beschermen. Niks blijft daar intern. Voordat we zelf iets wisten, kwam De Telegraaf meestal met het nieuws. Een bijkomend probleem is dat de verwachtingen altijd heel hoog zijn, ze zouden zich echt eens de tijd moeten geven om ergens aan te bouwen.”

Related posts