Boukhari gaat Ajax toch verlaten

Ondanks een aanbieding voor een nieuw contract gaat Nourdin Boukhari Ajax komende zomer dan toch verlaten. De middenvelder kreeg dankzij zijn goede prestaties na de winterstop de kans om ook volgend seizoen in Amsterdam te voetballen. Hij heeft echter besloten zijn carriere voort te zetten in Frankrijk, bij FC Nantes.

Boukhari heeft bij Ajax een aflopend contract en kan dus transfervrij vertrekken. Hoewel de Amsterdammers hem wel een nieuwe aanbieding deden, wil de Marokkaanse international toch graag in het buitenland gaan voetballen.

Boukhari kan bij FC Nantes een contract tekenen voor drie seizoenen. Hij is na Eric Cubilier (AS Monaco), Alioum Saidou (Galatasaray) en doelman Vladimir Stojkovic (Rode Ster Belgrado) de vierde versterking voor de Noord-Franse club.

Boukhari kwam in 2002 naar Ajax en werd tussentijds een jaar verhuurd aan NAC Breda. In 2004 keerde Boukhari terug naar de Arena, waar hij dit seizoen sterk eindigde en met Ajax uiteindelijk de Nederlandse beker won en de voorronde van de Champions League behaalde. In totaal speelde Boukhari 100 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij negentien keer scoorde. Ajax deed hem aan het einde van het seizoen toch nog een aanbieding voor twee jaar. ,,Maar bij Nantes kon ik voor vier jaar tekenen. Als ik was ingegaan op de aanbieding van Ajax, dan had ik hier dus nog twee jaar gezeten en zou ik al 27 zijn. Dan is nu het juiste moment om iets anders te gaan doen. Ik kies voor de uitdaging van een nieuwe club, een nieuwe omgeving. Ik ken nog geen spelers van Nantes en ik spreek geen Frans. Verder ken ik de competitie ook niet heel goed. Maar dat zal snel anders worden als ik daar ben.”

Het seizoen sluit hij af bij Ajax, nog twee wedstrijden tegen amateurs en dan gaat het boek Ajax dicht. ,,Dit was een raar seizoen, maar het eindigde toch nog goed doordat we de beker wonnen. En op wat dipjes na kijk ik toch wel tevreden terug op mijn tijd bij Ajax”, aldus de Marokkaan, die zich overigens afmeldde voor het nationale team. ,,Ik ga niet naar het nationale team zolang dat onder leiding staat van een trainer die mij in januari nog wegstuurde.”

Related posts