Marco neemt Huntelaar niet mee
Wel 11 andere (oud)Ajacieden naar Duitsland

Marco van Basten heeft de WK-selectie van Nederland vandaag vrijgegeven. Meest opvallende afwezige is de topscorer van de eredivisie. Huntelaar heeft de pech dat de technische staf liever geen 4 centrumspitsen wil meenemen. Waarschijnlijk heeft Vennegoor of Hesselink de voorkeur gekregen omdat de bondscoach eerder al had aangegeven een fysiek sterke spits mee te willen nemen om in te brengen bij een achterstand. Voor Huntelaar blijft nu het EK in Portugal met Jong Oranje over. Hij heeft inmiddels een uitnodiging van bondscoach Foppe de Haan ontvangen.

Het niet meegaan van Klaas-Jan Huntelaar betekent dat de selectie van het Nederlands Elftal op het komend WK 11 (ex-)Ajacieden herbergt:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Johnny Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ) en André Ooijer (PSV).

Middenveld: Mark van Bommel (FC Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Dirk Kuyt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Related posts