Van Geel belt met Blind; Van der Lem uit fikse kritiek op Ajax-bestuur

Ajax trainer Danny Blind heeft voor aanvang van de wedstrijd tegen FC Groningen contact gehad met technisch directeur Martin van Geel over zijn toekomst bij de Amsterdamse club. Van Geel heeft in een telefonisch onderhoud Blind laten weten het te betreuren hoe de affaire in de media is gekomen. Blind zelf wilde na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen niet ingaan op de verdere inhoud van het gesprek. Over zijn toekomst wilde Blind nog niet nadenken. Eerst staat komende zondag de bekerfinale tegen PSV nog op het programma.

Het Ajax-bestuur zet zich steeds nadrukkelijker voor joker na het gezeik van de voorbije weken. De supporters steunen de trainersstaf, duidelijkheid is er niet en ook in de media krijgen Jaakke, Fontein en Van Geel de zwarte piet toebedeeld. Assistent-trainer Gerard van der Lem ging nog wel even een stapje verder. Hij gaat voor 99% zeker weg. Want anders, zei hij tegen RTV NH: ‘Ik blijf dan geconfronteerd worden met de mensen boven: met Fontein, Van Geel en Jaakke en daar heb ik niet zo’n trek in.’ Van der Lem zou op bezoek geweest zijn bij Henk ten Cate. Hij wuift alle speculaties dat Ten Cate hem vraagt te blijven als hij coach van Ajax wordt uit de weg: ,,dat was een privébezoek”.

‘Bel mijn moeder niet’
Ten Cate is alle media speculaties over zijn vertrek naar Ajax overigens meer dan beu. Voor de kampioenswedstrijd van FC Barcelona haalde hij fel uit naar de media. Ten Cate vindt het schandalig dat zelfs zijn moeder wordt belaagd door journalisten met de vraag of haar zoon volgend jaar de trainer van Ajax is. ,,Ik begrijp dat journalisten hun werk moeten doen, maar laten ze wel bepaalde normen en waarde in acht nemen”, aldus de huidige assistent trainer van Barcelona.

Related posts